E-shop vánoční osvětlení

Bezlepkové pařížské rohlíčky s čokoládovým krémem

12. 9. 2025

Tyto křehké a chutné pařížské rohlíčky jsou úplně bez lepku, takže si na nich pochutnají i celiaci. Kombinace ořechové těsta, hutného čokoládového krému a luxusní polevy dostane úplně každého!

Co budete potřebovat

  • 4 vaječné bílky
  • špetka soli
  • 300 g krystalového cukru
  • 300 g pomletých vlašských ořechů

Na  čokoládový krém:

  • 300 g másla
  • 300 ml mléka
  • 40 g vanilkového pudinky
  • 50 g kakaa
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 4 žloutky
  • 1 vrchovatá lžíce tekutého medu (případně i více)
  • 50 g hořké čokolády

Na polevu:

  • 200 g hořké čokolády
  • 3 lžíce kokosového oleje

Postup

  • Ve větší nerezové misce vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuha. 
  • Postupně zašlehejte krystalový cukr. 
  • Misku vložte do většího hrnce s vroucí vodou (výška vody cca 10 cm).
  • Nad párou došlehejte bílky s cukrem do lesklé pěny, cca 10 minut.
  • Odstavte z ohně. 
  • K bílkům opatrně vařečkou přimíchejte pomleté ​​vlašské ořechy. 
  • Směs nechte vychladnout.
  • Do cukrářského sáčku s hrubší špičkou naberte ořechové těsto.
  • Větší plech vyložte pečícím papírem. 
  • Tvarujte užší rohlíky stejné tvaru.
  • Na jeden plech se jich bude vejít cca 25 kousků.
  • Rohlíčky vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia. 
  • Pečte pouhých 5 minut. 
  • Potom troubu vypněte a pootevřete ji na 10 cm. 
  • Rohlíčky nechte v pootevřené troubě dalších 10 minut. 
  • Po deseti minutách vyndejte z trouby a opakujte postup s dalším plechem.
  • Nyní si připravte čokoládový krém.
  • Zahřejte mléko v hrnci.
  • Do jiné nádoby přidejte žloutky, tekutý med (dle chuti), prosáté kakao, vanilkový pudink a vanilínový cukr. 
  • Směs zalijte horkým mlékem a důkladně promíchejte.
  • Mléčnou směs nalijte zpět do hrnce, přidejte hořkou čokoládu a uvařte hustý pudink. 
  • Po uvaření ho přendejte do misky a přikryjte fólií tak, aby se dotýkala pudinku.
  • Nechte vychladnout. 
  • Vyšlehejte změklé máslo.
  • Vychladlý čokoládový krém také prošlehejte a postupně jej zašlehejte k vyšlehanému máslu. 
  • Krém přendejte do cukrářského sáčku s užší špičkou a nanášejte ho na vychladlé rohlíčky.
  • Rohlíčky s krémem odložte do chladu, aby krém pořádně ztuhl.
  • Nyní si připravte čokoládovou polevou.
  • Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu s kokosovým olejem. 
  • Nechte vychladnout.
  • Do vlažné čokoládové polevy opatrně namáčejte rohlíčky s krémem. 
  • Rohlíčky s polevou dejte na plech vyložený pečícím papírem a uložte do chladu, aby pořádně ztuhly.
  • Užijte si to!
Rohlíčky v čokoládě položené na mřížce.
www.daybyme.com

Marně letos přemýšlíte, čím obdarovat své zaměstnance? Už nemusíte! Máme pro vás ty nejlepší tipy na firemní dárky k Vánocům.

Autor článku Veronika Koliášová

Vánoční časy mezi patří mezi oblíbené období v roce a to hlavně pro jejich pohodovou atmosféru, setkávání s blízkými, vánoční zdobení, ochutnávání toho nejlepšího cukroví a jiných dobrot, popíjení svařáku, courání po vánočních trzích a samozřejmě si také užívám rozbalování dárků :) Ráda se s vámi podělím o nejrůznější tipy, jak si vánoční svátky stejně jako já užít na maximum.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.4 / 5 (50 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *