E-shop vánoční osvětlení

Bezlepkové rohlíčky z vanilky a vlašských ořechů

12. 9. 2025

Pokud chcete nebo nemůžete při pečení používat klasickou bílou mouku, nezoufejte. Vanilkové rohlíčky se dají upéct i bez lepku!

Ingredience:

  • 250 g rýžové mouky
  • 180 g změklého másla
  • 120 g mletých vlašských ořechů
  • 70 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu

Na obalení

  • 50 g moučkového cukru
  • 2 PL vanilkového cukru

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 160 °C.
  2. V míse smíchejte a důkladně do sebe ručně nebo pomocí kuchyňského robota zapracujte všechny uvedené suroviny.
  3. Z vypracovaného těsta vytvarujte kouli, zabalte ji do potravinové fólie a uložte přes noc do lednice.
  4. Druhý den těsto vyjměte a rozdělte na čtyři stejně velké díly.
  5. Z každého dílu vyválejte jeden dlouhý váleček o tloušťce přibližně 1-2 cm.
  6. Následně z něj nožem odkrajujte kousky, které poté vytvarujte do tvaru rohlíčku.
  7. Délku kousků přizpůsobte požadované velikosti rohlíčků.
  8. Troubu předehřejte na 170 °C a vanilkové rohlíčky pečte dozlatova přibližně 10-15 minut, v závislosti na jejich velikosti.
  9. Smíchejte vanilkový a moučkový cukr a zlehka vychladlé rohlíčky obalte.
Bezlepkové vánoční pečivo ve tvaru rohlíčků.
zdroj: theglutenfreeaustrian.com

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.8 / 5 (27 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *