Bílé včelí úlky
12. 9. 2025
Budete potřebovat:
- 180 g cukru moučka
- 400 g strouhaného kokosu
- 140 g plnotučné sušené mléko
- 50 ml polotučného mléka
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
- piškoty
Krém:
- máslo
- cukr moučka
- rozpustnou kávu
Postup přípravy:
- Smíchejte cukr s nastrouhaným kokosem a sušeným mlékem.
- Přidejte mléko i mléko kondenzované a začněte vypracovávat těsto – nejlépe ručně.
- Těsto vložte nejméně na 30 minut do ledničky a nechte ztuhnout.
- Připravte si krém – utřete stejné množství másla s cukrem a podle konzistence přidejte uvařenou rozpustnou kávu.
- Jakmile máte všechno připraveno, tvořte z těsta kuličky, které vložte do formiček.
- Vytvořte uprostřed důlek a ten naplňte připravenou náplní.
- Úlek uzavřete piškotem a opatrně ho z formičky sundejte.
- Skladujte v lednici.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě