Bombardino aneb italská variace vaječňáku

12. 9. 2025

Pokud se rozhodnete vyrobit si váš vlastní vaječný likér, můžete ho pak následně využít při přípravě bombardina, oblíbeného nápoje lyžařů v Dolomitech.

Ingredience:

  • 250 ml vaječného likéru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 80 ml brandy
  • 20 g cukru
  • kakaový prášek na ozdobu

Postup:

  1. Smetanu nalijte do mísy a za postupného přidávání cukru ji vyšlehejte dotuha elektrickým šlehačem.
  2. Vaječný likér nalijte do hrnce a začněte zahřívat na mírném ohni po dobu přibližně 5 minut.
  3. Přidejte brandy, odstavte z ohně, ale pokračujte v míchání.
  4. Směs nalijte do sklenic a následně pomocí zdobítka naneste šlehačku.
  5. Šlehačku posypejte kakaovým práškem.

Velmi oblíbená je rovněž varianta bombardina s espressem.

Bombardino se šlehačkou.
zdroj: primochef.it

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.8 / 5 (110 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *