E-shop vánoční osvětlení

Bombardino aneb italská variace vaječňáku

12. 9. 2025

Pokud se rozhodnete vyrobit si váš vlastní vaječný likér, můžete ho pak následně využít při přípravě bombardina, oblíbeného nápoje lyžařů v Dolomitech.

Ingredience:

  • 250 ml vaječného likéru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 80 ml brandy
  • 20 g cukru
  • kakaový prášek na ozdobu

Postup:

  1. Smetanu nalijte do mísy a za postupného přidávání cukru ji vyšlehejte dotuha elektrickým šlehačem.
  2. Vaječný likér nalijte do hrnce a začněte zahřívat na mírném ohni po dobu přibližně 5 minut.
  3. Přidejte brandy, odstavte z ohně, ale pokračujte v míchání.
  4. Směs nalijte do sklenic a následně pomocí zdobítka naneste šlehačku.
  5. Šlehačku posypejte kakaovým práškem.

Velmi oblíbená je rovněž varianta bombardina s espressem.

Bombardino se šlehačkou.
zdroj: primochef.it

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.8 / 5 (27 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *