Citronovo – mandlové kuličky
12. 9. 2025
Vypadají jako sněhové koule a skvěle se tak hodí k vánočnímu času. V Kanadě jsou typickým vánočním cukrovím a říkají jim vrásčité nebo praskající sušenky. Chutnají nebesky nasládle a citronově. Upečte si je letos také!
Ingredience:
- 220 g mandlové mouky
- 80 g krupicového cukru
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 1 lžička citronové kůry
- 1 1/2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
- 2 větší vejce
- Moučkový cukr na obalení
Postup:
- Předehřejte troubu na 165 °C.
- Ve větší míse smíchejte mandlovou mouku, cukr, jedlou sodu, citronovou kůru a citronovou šťávu.
- Z bílků ušlehejte tuhý sníh, opatrně ho přidejte do mandlové směsi a vypracujte těsto.
- Lžící odebírejte kousky těsta, vyválejte z nich kuličku a tu obalte v moučkovém cukru.
- Cukroví vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte 14-16 minut, dokud kousky nejsou mírně zlatavě hnědé.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup