E-shop vánoční osvětlení

Čočková polévka s vinnou klobásou

12. 9. 2025

Suroviny: 

  • 2 polévkové lžíce sádla
  • 100 g vinné klobásy
  • 35 g celeru
  • 30 g mrkve
  • 35 g petržele
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
  • 2 bobkové listy
  • 2 polévkové lžíce mleté papriky
  • 100 g čočky
  • 1 l drůbežího vývaru
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • listová petržel na ozdobu

Postup: 

  1. Čočku zalijte vodou tak, aby byla ponořená a nechte ji 2 hodiny odstát.
  2. Na rozpuštěném sádle orestujeme nakrájenou klobásu, dále přidejte na kousky nakrájenou mrkev, celer a petržel, najemno nasekanou cibuli, česnek a restujte na středním plameni 5-10 minut.
  3. Směs dochutíte rajčatovým protlakem, bobkovým listem a mletou paprikou. 
  4. Krátce orestujte a přidejte namočenou čočku, podlijte vývarem a vařte 15-20 minut.
  5. Připravte si máslovou jíšku a před koncem polévku zahustěte.
  6. Hotovou polévku osolte a opepřete.
  7. Při podávání ji můžete ozdobit nasekanou petrželí a podávat s krajícem chleba. 
  8. Dobrou chuť!
Čočková polévka s klobásou v misce
Zdroj: simplyrecipes.com

Autor článku Milan & Ondra

Vánoce nás prostě baví. Na webu snehulacek.cz vám chceme ukázat ty nejlepší recepty, dekorace a informace o Vánocích na jednom místě. Chybí nám zde něco? Dejte nám vědět a inspirujte se s námi! :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.6 / 5 (23 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *