Čokoládové košíčky s mandlovým krémem
12. 9. 2025
Tato sladká pochoutka se nejčastěji plní ořechovou náplní, zkuste ji ale nahradit náplní mandlovou. Košíčky budou ještě lahodnější a jemnější.
Ingredience:
Čokoláda
- 200 g hořké čokolády
- 2 PL kokosového oleje
Náplň
- 150 g přírodních neloupaných mandlí
- 1-2 PL kokosového oleje
Postup:
- Nejprve si připravte mandlovou náplň.
- Mandle společně s kokosovým olejem vložte do kuchyňského robotu.
- Mixujte do krémové podoby.
- V průběhu mixování stěrkou seškrabujte krém ze stěn, aby měl jednolitou konzistenci.
- Mandlovou náplň dejte ztuhnout do ledničky nebo mrazáku, bude se vám s ní následně lépe pracovat.
- Kokosový olej zahřejte v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni.
- V mezidobě si na malé kousky nakrájejte či nalámejte čokoládu.
- Čokoládu přidejte do teplého oleje a důkladně míchejte, dokud se nerozpustí.
- Do každého košíčku dejte přibližně jednu polévkovou lžíci rozpuštěné čokolády.
- Když jsou všechny košíčky plné, dejte je na 10 minut vychladit do lednice.
- Doprostřed každého košíčku dejte jednu až dvě čajové lžičky vychlazené mandlové náplně.
- Můžete ji prstem zarovnat, ale snažte se, aby náplň zůstala uprostřed a nebyla příliš blízko okraje.
- Mandlovou náplň přelijte polévkovou lžicí rozpuštěné čokolády.
- Hotové košíčky vložte na alespoň 10 minut vychladit do ledničky.
Před vložením do ledničky můžete šohajky posypat kokosovými vločkami.

Velmi chutnou kombinaci ořechové náplně a čokolády nabízejí také recepty na pařížské rohlíčky. Vyzkoušejte je!
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě