E-shop vánoční osvětlení

Čokoládové mandlové pusinky

12. 9. 2025

Tato dobrota je jednoduchou směsí pusinek v kombinaci s nasekanými mandlemi a kousky hořké čokolády, která vás ohromí už po prvním kousnutí.

Odevzdejte se jedinečné chuti tohoto cukroví a užijte si jeho přípravu!

Ingredience 

  • 225 g přírodních mandlí
  • 3 vaječné bílky
  • 1 polévková lžíce bílého octa
  • ¼ lžičky soli
  • 1 šálek cukru
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 200 g hořké čokolády, nakrájené na malé kousky

Postup

  • Předehřejte troubu na 120 °C. Vyložte 3 velké plechy pečicím papírem.
  • Do kuchyňského robotu vložte mandle a rozmixujte je na jemno – několik kousků mandlí ponechejte ve směsi.
  • Do stojanového mixéru přidejte bílky, bílý ocet a sůl. Šlehejte, dokud nebude tuhý, ale ne suchý.
  • Zatímco stroj stále míchá, postupně přisypávejte cukr. Šlehejte, dokud se nevytvoří poměrně pevné a tuhé špičky.
  • Vyjměte mísu z mixéru. Přilijte vanilkovou esenci a poté přidejte mandle a nasekanou čokoládu. Vše jemně smíchejte dohromady a snažte se vše spojit, aniž byste to přehnali s mícháním.
  • Pomocí čajové lžičky a stěrky nanášejte vrchovaté lžičky směsi na plechy, dokud nespotřebujete všechnu směs.
  • Vložte 3 plechy do trouby a pečte 40–45 minut, nebo dokud sušenky nezačnou zlátnout.
  • Počkejte, až cukroví vychladne a začněte si pochutnávat na této jedinečné pochoutce!
Pusinkové cukroví z mandlí a čokolády
zdroj: vjcooks.com

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.4 / 5 (29 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *