Čokoládové raw vánoční cukroví s piniovými oříšky

12. 9. 2025

Mezi dietní nepečené cukroví můžete s čistým svědomím zařadit tyto čokoládové kousky, jelikož obsahují kvalitní kakao a neobsahují žádný cukr! 

Výhodou je, že je můžete použít nejen jako cukroví, ale také mimo vánoční čas, a to jako chutný raw dezert. 

Ingredience

  • 100 g kakaového másla
  • 3 lžíce kvalitního kakaa
  • 2 lžíce agávového sirupu (agávový sirup můžete nahradit javorovým, či jiným, sirupem nebo medem)
  • 20 g piniových oříšků

Postup

  1. Máslo rozehřejte ve vodní lázni a smíchejte jej se sirupem nebo medem.
  2. Piniové oříšky nasekejte nadrobno nebo je rozdrťte a vmíchejte je do směsi.
  3. Vzniklou směs rozetřete na tác, pečící papír nebo potravinářskou fólii, a to v rovnoměrné vrstvě (asi 0,5 cm).
  4. Vše můžete ještě posypat skořicí nebo kousky sušeného chilli.
  5. Dejte tác vychladit do lednice. Poté ztuhlou hmotu nalámejte na libovolně velké, nepravidelné kousky. Můžete podávat.

Zjistěte, jaké další recepty na sladké kuličky byste mohli vyzkoušet.

Raw čokoládové cukroví s oříšky, nakrájené na malé kousky, servírované na dřevěném prkénku.
zdroj: sprinkleofgreen.com

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.6 / 5 (99 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *