Čokoládové rýžové hvězdičky s para ořechy
12. 9. 2025
Ingredience:
Na sušenky:
- 90 g celozrnné rýžové mouky
- 90 g javorového sirupu
- 60 ml vody
- 50 g kakaa
- 50 g para ořechů
- 30 g mletých mandlí
- Čajová lžička psyllia
- Čajová lžička jedlé sody
- Půl čajové lžičky skořice nebo prášku do perníku
- Špetku mleté vanilky
Na náplň:
- 50 g mléčné čokolády
- 40 g para ořechů
- Špetku mleté vanilky
Postup:
- Smíchejte celozrnnou rýžovou mouku, kakao, mleté para ořechy, mleté mandle, psyllium, jedlou sodu, perníkové koření a vanilku.
- Do směsi přidejte javorový sirup a vodu a vymíchejte těsto.
- Troubu předehřejte na 160 °C.
- Těsto vyválejte a tvořítky z něj vykrajujte hvězdičky.
- Hvězdičky položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte 15 minut.
- Nechte vychladnout.
- Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni, smíchejte s vanilkou a pomelte zbylé para ořechy na náplň.
- Hvězdičky pokropte čokoládou nebo smíchejte rozpuštěnou čokoládu s pomletými ořechy a touto směsí hvězdičky ozdobte.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup