Čokoládové stromečky
12. 9. 2025
Vánoční stromeček k Vánocům neodmyslitelně patří. Připravte si jej také jako dobrotu, která bude zdobit váš stůl.
Ingredience
- 350 g hladké mouky
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 vejce
- 1 polévková lžíce kakaa
- 70 g cukru moučka
- 80 g hořké čokolády
- mléko podle potřeby
- moučkový cukr se skořicí na obalení
Postup
- Kakaové těsto na vánoční cukroví vytvoříte jednoduše tak, že mouku prosejete s moučkovým cukrem do mísy, přidejte nastrouhanou hořkou čokoládu, kakao, vanilkový cukr, vejce a postupně přidávejte mléko, které vám pomůže vypracovat hladké těsto.
- Vždy přilijte jen trochu mléka, aby nebylo těsto moc řídké.
- Jakmile je těsto pěkně hladké, dejte ho na pomoučený vál a vyválejte plát o síle 4 mm. Z plátu následně vykrojte vánoční stromečky.
- Plech vyložte pečícím papírem a cukroví dejte péct na 170 °C (trouba musí být předehřátá). Pečte 12 minut, dokud nezačne cukroví růžovět.
- Ještě horké čokoládové vánoční cukroví obalte ve směsi moučkového cukru a skořice.
- Nechte jej vychladnout a podávejte.

Máte rádi cukroví z čokolády, ale nechcete při jeho tvorbě péct? Pak prozkoumejte jednoduché recepty na nepečené čokoládové cukroví.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě