Čokoládové stromečky

12. 9. 2025

Vánoční stromeček k Vánocům neodmyslitelně patří. Připravte si jej také jako dobrotu, která bude zdobit váš stůl. 

Ingredience

  • 350 g hladké mouky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 polévková lžíce kakaa
  • 70 g cukru moučka
  • 80 g hořké čokolády
  • mléko podle potřeby
  • moučkový cukr se skořicí na obalení

Postup

  • Kakaové těsto na vánoční cukroví vytvoříte jednoduše tak, že mouku prosejete s moučkovým cukrem do mísy, přidejte nastrouhanou hořkou čokoládu, kakao, vanilkový cukr, vejce a postupně přidávejte mléko, které vám pomůže vypracovat hladké těsto.  
  • Vždy přilijte jen trochu mléka, aby nebylo těsto moc řídké.
  • Jakmile je těsto pěkně hladké, dejte ho na pomoučený vál a vyválejte plát o síle 4 mm. Z plátu následně vykrojte vánoční stromečky.
  • Plech vyložte pečícím papírem a cukroví dejte péct na 170 °C (trouba musí být předehřátá). Pečte 12 minut, dokud nezačne cukroví růžovět.
  • Ještě horké čokoládové vánoční cukroví obalte ve směsi moučkového cukru a skořice. 
  • Nechte jej vychladnout a podávejte.

Čokoládové vánoční cukroví ve tvaru stromečku, zdobené posypkou z cukru a skořice.
zdroj: thehoneyroasted.com

Máte rádi cukroví z čokolády, ale nechcete při jeho tvorbě péct? Pak prozkoumejte jednoduché recepty na nepečené čokoládové cukroví.

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.5 / 5 (108 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *