Cuketovo-ricottová hnízdečka
12. 9. 2025
Může se dost dobře stát, že mezi vašimi hosty bude i někdo, kdo si zrovna na mase nepochutná. Ať už čekáte kohokoliv, bezmasá varianta se hodí vždy, v této ideální odlehčené formě s cuketou a ricottou bude baladou pro vaše chuťové pohárky.
Ingredience:
- 1 balení listového těsta
- 1 středně velkou cuketu
- 100 g ricotty
- sušená rajčata
- vajíčko
- sůl a pepř
Postup práce:
- Nejdříve si omyjte cuketu a škrabkou na brambory z ní nakrájejte podélné proužky.
- Nyní si na pomoučeném vále vyválejte listové těsto a radýlkem nakrájejte na obdobné plátky, jako cuketu.
- Rozšlehejte vajíčko a smíchejte ho s ricottou, dochuťte solí a pepřem.
- Sušená rajčata si nakrájejte na drobné kousky.
- Následně potřete vždy proužek listového těsta ricottovou směsí, položte cuketu tak, aby maličko přesahovala okraj těsta a rozmístěte několik kousků sušených rajčat.
- Celé plátky potom stočte do růžičky, aby prostředek byl malinko výš, než kraje – lze si také pomoci párátkem, pokud by to nedrželo.
- Růžičky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte při 210 °C dozlatova asi 15 – 20 minut.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup