Cukroví z bílků a ořechů (pusinky)
12. 9. 2025
Jak už to tak bývá, pečeme spoustu druhů vánočního cukroví, kam se ve většině případů dávají pouze žloutky, takže se nám bílky v lednici postupně hromadí.
Nenechávejte jen tak ležet ladem a hned, jakmile dopečete druh se žloutkem, zpracujte bílky na další druh cukroví.
Co budete na ořechové pusinky potřebovat?
- 6 – 8 bílků
 - 110 g mletých vlašských ořechů
 - 5 lžic moučkového cukru
 - špetka soli
 
Postup:
Na tomhle receptu se nemůže nic zkazit. Vezmeme čistou a hlavně suchou misku, dáme do ní příslušný počet bílků, přidáme špetku soli a pomocí elektrických metliček ušleháme dokonale pevný tuhý sníh.- V mixéru si rozmixujte ořechy na jemný prášek, smíchejte s moučkovým cukrem a po částech vmíchejte do tuhého sněhu.
 - Potom pomocí lžičky, případně cukrářským sáčkem tvořte na plech vyložený pečícím papírem malé pusinky, které pečte v troubě vyhřáté na 120°C zhruba po dobu 15 až 20 minut. Upečené pusinky jsou velmi křehké a mají luxusní chuť.
 

Podobné články
          
      
Masarykovo cukroví s rumem
          
      
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
          
      
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
          
      
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
          
      
Vánoční kešu rohlíčky
          
      
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
          
      
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
          
      
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě