Dia vánoční cukroví ve tvaru rohlíčků
12. 9. 2025
Upečte si výborné a na pohled krásné rohlíčky, které jsou navíc bez cukru!
Ingredience
- 60 g celozrnné pšeničné mouky
- 30 g sójové mouky
- 60 g strouhaných mandlí
- 50 g másla
- 1 vejce
- 5 ks sladidla
- strouhané mandle nebo kokos na obalení
Postup
- Celozrnnou i sójovou mouku prosejte.
- Přidejte strouhané mandle, změklé máslo, vejce a sladidlo.
- Vypracujte hladké těsto, zabalte jej do potravinářské fólie a nechejte ho zhruba hodinu odpočinout v lednici.
- Těsto vyndejte z lednice, rozválejte jej prsty na dlouhý tenký válec, který rozkrájejte na malé, stejně velké, kousky.
- Z takto připravených kousků tvarujte drobné rohlíčky. Pro usnadnění práce můžete použít speciální plech, určený na přípravu rohlíčků.
- Rohlíčky dejte na plech, vyložený pečícím papírem a pečte, při teplotě 160 °C, zhruba 10 min.
- Ještě horké rohlíčky obalte ve strouhaných mandlích.

Prozkoumejte také další recepty na išelské vánoční cukroví, které je, pokud jej vhodně upravíte, vhodné pro diabetiky.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě