Domácí kapří pečenáče
12. 9. 2025
Odpočiňte si od klasické chuti kapra a vyzkoušejte něco nového.
Máte rádi nakyslou chuť? Vyzkoušejte následující recept, který může být skvělým předkrmem například na silvestrovském večírku.
Ingredience
- filety z kapra
- sůl
- vejce
- strouhanka
- tuk na smažení
- 1 velká cibule
Nálev na pečenáče
- 1 šálek 10% octa
- 5 šálků vody
- 1/2 – 1 šálek cukru (záleží na tom, jak sladké to máte rádi)
- 1 polévková lžíce soli
- 4 – 5 bobkových listů
- 10 zrnek černého pepře
- 5 – 6 zrnek nového koření
Postup
- Kapra osolte, obalte ve vejci a strouhance. Smažte na rozpáleném tuku z obou stran dozlatova. Odložte stranou a nechte vychladnout. Pokud jste již kapra upekli, vynechejte opětovné smažení a rovnou ho dejte do sklenic.
- Sklenice a víčka spařte vroucí vodou a důkladně osušte.
- Všechny ingredience na nálev svařte.
- Nakrájejte cibuli na kolečka a část z nich vložte do sklenic.
- Do sklenic vložte kapra a přidejte cibuli. Zalijte horkou marinádou tak, aby bylo vše ponořeno.
- Sklenice postavte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Uchovávejte v chladničce.
- Ryba potřebuje asi dva dny, aby „vyzrála“, pak bude s každým dnem chutnat víc a víc octově.

Milujete kapra? Pak vyzkoušejte ty nejjemnější recepty na kapra na másle!
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě