Domácí kapří pečenáče
12. 9. 2025
Odpočiňte si od klasické chuti kapra a vyzkoušejte něco nového.
Máte rádi nakyslou chuť? Vyzkoušejte následující recept, který může být skvělým předkrmem například na silvestrovském večírku.
Ingredience
- filety z kapra
- sůl
- vejce
- strouhanka
- tuk na smažení
- 1 velká cibule
Nálev na pečenáče
- 1 šálek 10% octa
- 5 šálků vody
- 1/2 – 1 šálek cukru (záleží na tom, jak sladké to máte rádi)
- 1 polévková lžíce soli
- 4 – 5 bobkových listů
- 10 zrnek černého pepře
- 5 – 6 zrnek nového koření
Postup
- Kapra osolte, obalte ve vejci a strouhance. Smažte na rozpáleném tuku z obou stran dozlatova. Odložte stranou a nechte vychladnout. Pokud jste již kapra upekli, vynechejte opětovné smažení a rovnou ho dejte do sklenic.
- Sklenice a víčka spařte vroucí vodou a důkladně osušte.
- Všechny ingredience na nálev svařte.
- Nakrájejte cibuli na kolečka a část z nich vložte do sklenic.
- Do sklenic vložte kapra a přidejte cibuli. Zalijte horkou marinádou tak, aby bylo vše ponořeno.
- Sklenice postavte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Uchovávejte v chladničce.
- Ryba potřebuje asi dva dny, aby „vyzrála“, pak bude s každým dnem chutnat víc a víc octově.

Milujete kapra? Pak vyzkoušejte ty nejjemnější recepty na kapra na másle!
Podobné články
Poznejte vánoční pivní speciály. Jak chutná kouzlo Vánoc v půllitru?
Víte, co je to vánoční pivo? Jaký je jeho původ a jak se připravuje? Odpovědi nejen na tyto otázky hledejte v našem článku!
Jaké budou letos adventní trhy v Granadě? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Granadě? Těšit se můžete na místní speciality, bohatý program a ukázky řemesel. Pobaví se dospělí i děti.
Jaké budou letos adventní trhy v Bilbau? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Bilbau? Těšit se můžete na místní speciality a živou hudbu. Navštívit můžete také veletrh řemesel Gabonart.