Domácí marcipán
12. 9. 2025
Jako první máme jednoduchý recept na marcipán. Ke zhotovení si vystačíme i se třemi ingrediencemi.
INGREDIENCE
- 90 g mandlové mouky
- 70 g cukru moučky nebo práškového erythritolu
- 20 ml vody nebo aroma podle preferencí
- ¼ -½ lžičky mandlového extraktu (není nezbytné, ale je to lepší)
POSTUP
- Mandlovou mouku a cukr dáme do mixéru a rozmixujeme, přidáme tekutiny a mixujeme, dokud se nevytvoří konzistentní hmota.
- Poté marcipán vytáhneme a hněteme v rukách ještě 30 sekund.
- Dáme zchladit do lednice, a pak zužitkujeme podle potřeb.
- Vydržet by měl zhruba 10 dnů.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě