E-shop vánoční osvětlení

Domácí trdelník na plech s náplní

12. 9. 2025

K tomuto receptu na trdelník opět nepotřebujeme formičky na trdelník. Postačí nám menší zavařovací sklenice nebo plechovky.

INGREDIENCE

  • 2 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 4 lžíce cukru
  • ½ hrnku teplého mléka
  • ¼ hrnku rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 2 a ¼ lžičky sušeného droždí

Na dokončení:

  • 1-2 lžíce másla
  • 1 vejce
  • 1 lžička vody
  • ½ hrnku cukru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • šlehačka 
  • nutella

POSTUP

  • V míse si smícháme ¼ litru teplého mléka, droždí a 1 lžičku cukru. 
  • Necháme kynout asi 10 minut.
  • Mouku, cukr, vejce i droždí s mlékem si smícháme. 
  • Přidáme zbytek mléka a poctivě vyhněteme. 
  • Necháme kynout alespoň půl hodiny do zdvojnásobení objemu.
  • Mezitím si nachystáme menší zavařovací sklenice a všechny zabalíme do alobalu. 
  • Na potření budeme potřebovat vejce smíchané s vodou. 
  • Cukr na posypání si smícháme se skořicí.
  • Když nám těsto nakyne, vyválíme jej do tenké placky a rozdělíme na 8 dlouhých placatých “hadů”. 
  • Každý plát namotáme na sklenku mírně potřenou olejem. 
  • Na plech si nasypeme hotový skořicový cukr, trdelníky potřeme vejcem smíchaným s vodou a vyválíme v plechu se skořicovým cukrem. 
  • Pečeme při 200°C asi 15 minut.
  • Chvilku necháme zchladit, pak je opatrně sundáme ze sklenek.
  • Potřeme máslem, naplníme nutellou a vyšlehanou šlehačkou. 
Úžasné trdelníky naplněné šlehačkou a nutellou.
kirbiecravings.com

Autor článku Zuzka Pitříková

Patřím k těm jedincům, kteří milují Vánoce, vůni cukroví, domácí pohodu, koledy a všechno ostatního kolem toho. Právě proto jsem ráda, že o tomto jedinečném a úžasném čase mohu také psát.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.4 / 5 (31 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *