Domácí trdelník na plech s náplní
12. 9. 2025
K tomuto receptu na trdelník opět nepotřebujeme formičky na trdelník. Postačí nám menší zavařovací sklenice nebo plechovky.
INGREDIENCE
- 2 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 4 lžíce cukru
- ½ hrnku teplého mléka
- ¼ hrnku rozpuštěného másla
- 2 vejce
- 2 a ¼ lžičky sušeného droždí
Na dokončení:
- 1-2 lžíce másla
- 1 vejce
- 1 lžička vody
- ½ hrnku cukru
- 2 lžičky mleté skořice
- šlehačka
- nutella
POSTUP
- V míse si smícháme ¼ litru teplého mléka, droždí a 1 lžičku cukru.
- Necháme kynout asi 10 minut.
- Mouku, cukr, vejce i droždí s mlékem si smícháme.
- Přidáme zbytek mléka a poctivě vyhněteme.
- Necháme kynout alespoň půl hodiny do zdvojnásobení objemu.
- Mezitím si nachystáme menší zavařovací sklenice a všechny zabalíme do alobalu.
- Na potření budeme potřebovat vejce smíchané s vodou.
- Cukr na posypání si smícháme se skořicí.
- Když nám těsto nakyne, vyválíme jej do tenké placky a rozdělíme na 8 dlouhých placatých “hadů”.
- Každý plát namotáme na sklenku mírně potřenou olejem.
- Na plech si nasypeme hotový skořicový cukr, trdelníky potřeme vejcem smíchaným s vodou a vyválíme v plechu se skořicovým cukrem.
- Pečeme při 200°C asi 15 minut.
- Chvilku necháme zchladit, pak je opatrně sundáme ze sklenek.
- Potřeme máslem, naplníme nutellou a vyšlehanou šlehačkou.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup