Domácí vánoční punč ze Švédska

12. 9. 2025

Kořeněný punč ze Skandinávie rozhodně zahřeje i největšího zmrzlíka.

INGREDIENCE

  • 2 láhve červeného vína s ovocnou chutí
  • 1 láhev portského vína
  • 3 ks celé skořice
  • 14 hřebíčků
  • kůra z 1 pomeranče
  • 1 hrnek cukru
  • ¾ hrnku rumu
  • ¼ hrnku brandy (nemusí být)
  • 1 hrnek rozinek
  • 1 hrnek pražených mandlí

POSTUP

  • Všechna vína, koření a pomerančovou kůru dáme do hrnce a vaříme na mírném plameni.
  • Po 20 minutách přidáme cukr, rum a vaříme ještě 5 minut do rozpouštění cukru. 
  • Celou dobu by směs měla pouze probublávat, nikoliv vařit. 
  • Servírujeme s rozinkami a mandlemi buď v samostatné sklenici nebo v keramické míse.
Červený punč s vínem a brandy.
sonomamag.com

Autor článku Zuzka Pitříková

Patřím k těm jedincům, kteří milují Vánoce, vůni cukroví, domácí pohodu, koledy a všechno ostatního kolem toho. Právě proto jsem ráda, že o tomto jedinečném a úžasném čase mohu také psát.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.8 / 5 (89 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *