Domácí vánoční punč ze Švédska
12. 9. 2025
Kořeněný punč ze Skandinávie rozhodně zahřeje i největšího zmrzlíka.
INGREDIENCE
- 2 láhve červeného vína s ovocnou chutí
 - 1 láhev portského vína
 - 3 ks celé skořice
 - 14 hřebíčků
 - kůra z 1 pomeranče
 - 1 hrnek cukru
 - ¾ hrnku rumu
 - ¼ hrnku brandy (nemusí být)
 - 1 hrnek rozinek
 - 1 hrnek pražených mandlí
 
POSTUP
- Všechna vína, koření a pomerančovou kůru dáme do hrnce a vaříme na mírném plameni.
 - Po 20 minutách přidáme cukr, rum a vaříme ještě 5 minut do rozpouštění cukru.
 - Celou dobu by směs měla pouze probublávat, nikoliv vařit.
 - Servírujeme s rozinkami a mandlemi buď v samostatné sklenici nebo v keramické míse.
 

Podobné články
          
      
Masarykovo cukroví s rumem
          
      
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
          
      
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
          
      
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
          
      
Vánoční kešu rohlíčky
          
      
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
          
      
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
          
      
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě