E-shop vánoční osvětlení

Tyto recepty na chlebíčkové veky připravené doma vynesou vaše silvestrovské pohoštění do nebes

25. 7. 2024

Bez receptu na domácí veku nemůžete začít chlebíčky vůbec připravovat!

Je o tolik měkčí, vláčnější a voňavější než ta kupovaná.

Kupovanou si již nikdy nekoupíte.

Máme pro vás i konkrétní tipy čeho se při pečení vyvarovat a na co si dát pozor (najde je na konci článku).

Jak upéct nejlepší veku na chlebíčky?

Nejprve se ujistěte, že je váš chléb hotový

Ostřílení pekaři to poznají po sluchu, když na bochník poklepají. Jednodušší způsob je změřit teplotu veky v jejím středu. Za zcela upečený bochník z hladké mouky se považuje ten, u kterého naměříte tepotu mezi 87 – 90 °C.

Veky, které jsou upečené z celozrnné mouky by měly dosáhnout tepoty 93 °C až 96 °C.

Nevyjímejte veku z formy příliš brzy

Ruce pryč alespoň do chvíle, než se trochu zchladí. Ve formě veku nechte stát 5 – 10 minut. Po delší době se postranní a spodní kůrka začne připékat, takže bude spíše spálená než křehká.

Nekrájejte za chléb tepla

Když tak učiníte, značná část vlhkosti z vašeho bochníku se odpaří. Navíc při krájení chleba ho přirozeně trochu stlačujete, a to rukou i nožem, a proto nikdy nebude tak nadýchaný, jak by měl být.

Autor článku Nikola Nováčková

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.3 / 5 (29 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *