Tyto recepty na chlebíčkové veky připravené doma vynesou vaše silvestrovské pohoštění do nebes
25. 7. 2024
Co se v článku dozvíte?
Bez receptu na domácí veku nemůžete začít chlebíčky vůbec připravovat!
Je o tolik měkčí, vláčnější a voňavější než ta kupovaná.
Kupovanou si již nikdy nekoupíte.
Máme pro vás i konkrétní tipy čeho se při pečení vyvarovat a na co si dát pozor (najde je na konci článku).
Naše recepty
Tradiční domácí veka na chlebíčky z bílé mouky
Nejlepší domácí celozrnná veka
Bezlepkový chléb na domácí chlebíčky
Jak upéct nejlepší veku na chlebíčky?
Nejprve se ujistěte, že je váš chléb hotový
Ostřílení pekaři to poznají po sluchu, když na bochník poklepají. Jednodušší způsob je změřit teplotu veky v jejím středu. Za zcela upečený bochník z hladké mouky se považuje ten, u kterého naměříte tepotu mezi 87 – 90 °C.
Veky, které jsou upečené z celozrnné mouky by měly dosáhnout tepoty 93 °C až 96 °C.
Nevyjímejte veku z formy příliš brzy
Ruce pryč alespoň do chvíle, než se trochu zchladí. Ve formě veku nechte stát 5 – 10 minut. Po delší době se postranní a spodní kůrka začne připékat, takže bude spíše spálená než křehká.
Nekrájejte za chléb tepla
Když tak učiníte, značná část vlhkosti z vašeho bochníku se odpaří. Navíc při krájení chleba ho přirozeně trochu stlačujete, a to rukou i nožem, a proto nikdy nebude tak nadýchaný, jak by měl být.
Podobné články
Luxusní recepty na vánoční pusinky tak, jak je neznáte. Inspirujte se!
Chcete mít letos to nejchutnější a nejkrásnější vánoční cukroví? Zkuste naše recepty na sněhové pusinky z bílků!
Ty nejlepší recepty na křehké vánoční pusinky se skořicí na jednom místě. Který vyzkoušíte jako první?
Nedáte dopustit na křehké vánoční cukroví, které se rozplývá na jazyku? Vyzkoušejte naše lahodné recepty na skořicové pusinky 5x jinak!
Snadné recepty na Masarykovo cukroví 3x jinak. Jakou variantu vyzkoušíte?
Máme pro vás tu nejlepší klasiku. 3 luxusní recepty na Masarykovo cukroví! S lískovými ořechy, kakaem či rumem. Dobrou chuť! :)