Hned měkké vánoční perníčky
12. 9. 2025
Nechcete čekat, až vaše perníčky změknou? Pak vyzkoušejte náš rychlý a jednoduchý recept!
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 200 g cukru moučka
- 100 g másla (v pokojové teplotě)
- 2 lžíce kakaa
- 5 lžic medu
- 1 lžička sody
- ¼ kypřícího prášku do perníku
- perníkové koření
Postup
- Mouku s cukrem, sodou, práškem do perníku a kakaem prosejte.
- Přidejte všechny ostatní ingredience a vytvořte tuhé těsto.
- Těsto vložte přes noc do lednice a nechte jej odpočinout.
- Další den těsto z lednice vyndejte, a to alespoň 1 hodinu před tím, než začnete s pečením.
- Připravené těsto vyválejte na 3–4 milimetry silný plát a vykrojte vámi oblíbené tvary.
- Vykrojené tvary skládejte na plech, vyložený pečícím papírem.
- Pečte při teplotě 180 °C.
- Jakmile začnou perníčky po okrajích hnědnout, vyndejte je.
- Vaše měkké vánoční perníčky jsou hotovy!

Rádi cukr nahrazujete medem? Pak vám přijdou vhod další recepty na medové cukroví.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě