Išelské cukroví pro vegany
12. 9. 2025
Toto cukroví není příliš známé. Navíc se také málo ví, že je možné jej připravit ve veganském provedení.
Vyzkoušejte neobvyklý, ale chutný a jednoduchý recept!
Ingredience
- 250 g mouky
 - 240 g veganského másla (v pokojové teplotě)
 - 150 g moučkového cukru
 - 130 g mletých lískových oříšků
 - špetka skořice a mletého hřebíčku
 - 250 g džemu (příchuť je volitelná)
 - 300 g veganské čokolády
 
Postup
- Na těsto je nutné smíchat veganské máslo, cukr, oříšky, koření a trochu mouky. Mouku přidávejte do směsi postupně, aby vám vzniklo hladké těsto.
 - Jakmile je těsto tak akorát, zabalte ho do potravinové fólie a chlaďte ho v lednici aspoň 1 hodinu. Můžete jej nechat chladit i přes noc.
 - Poprašte vál i těsto a vyválejte plát, tenký asi 0,3 cm.
 - Za pomocí kulaté formičky (kdo nemá, může použít úzkou sklenici) vykrojte kolečka.
 - Kolečka pečte na plechu, vyloženém pečícím papírem, asi 8 minut. Trouba by měla být předehřátá na 160 °C.
 - Jakmile kolečka vychladnou, spojujte je v párech, pomocí džemu, k sobě.
 - Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a počkejte, až trochu ztuhne. Následně v ní kolečka namáčejte.
 - Můžete namáčet pouze polovinu koleček nebo je do čokolády ponořit celá. To už záleží na vás.
 - Nechte čokoládu zaschnout a podávejte. Pokud ale budete mít trpělivost a kolečka ochutnáte až za pár hodin, pochutnáte si víc, protože budou krásně uleželá.
 

Podobné články
          
      
Masarykovo cukroví s rumem
          
      
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
          
      
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
          
      
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
          
      
Vánoční kešu rohlíčky
          
      
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
          
      
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
          
      
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě