Kapr na zelenině a másle
12. 9. 2025
Vánoce jsou nejen o rodině, přátelích, dárcích a pohodové atmosféře. Jsou také hodně o jídle.
Strachujete se, že budete zase přejedení? Pak pro vás máme skvělý lehoučký recept, který je chutný, zdravý, a po kterém nebudete přesyceně oddychovat.
Ingredience
- 1 kus vykuchaného kapra
 - 1 kus pórku
 - 1 kus cibule
 - 1 mrkev
 - sůl a pepř
 - 2 polévkové lžíce olivového oleje
 - 1 polévkové lžíce másla
 - 1 čajová lžička sušeného tymiánu
 
Postup
- Cibuli nakrájejte na kostičky, pórek na kolečka, mrkev nastrouhejte na velkém struhadle a zeleninu osmahněte na másle.
 - Rybu opláchněte, osušte a nakrájejte na požadované kusy. Osolte a opepřete.
 - Vymažte nádobu na pečení olivovým olejem a střídavě pokládejte kousky ryby na zeleninu, dokud nespotřebujete všechny ingredience.
 - Kousky kapra položte tak, aby se překrývaly. Zalijte vývarem a vložte do trouby, předehřáté na 180 °C. Pečte přibližně 30 minut.
 - Dobrou chuť!
 

Chcete zkusit něco neobvyklého? Pak vyzkoušejte některý z receptů na kapří jikry!
Podobné články
          
      
Masarykovo cukroví s rumem
          
      
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
          
      
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
          
      
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
          
      
Vánoční kešu rohlíčky
          
      
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
          
      
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
          
      
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě