E-shop vánoční osvětlení

Karamelové kokosky

12. 9. 2025

Kokosky jsou známým cukrovím, které chutná snad všem. Vy jej teď ale můžete pozvednout na vyšší úroveň tím, že při jejich výrobě použijete Salko Karamel.

Přidejte do kokosek tuto dobrotu a vytvořte cukroví z karamelového Salka, po kterém se bude každý olizovat!

Ingredience

  • 1 plechovka Salka Karamel
  • 210 g strouhaného kokosu

Postup

  • Vzhledem k tomu, že je Tatra Salko Karamel již zkaramelizovaný produkt, nemusíte ho už vařit, což vám ušetří 2 až 3 hodiny času.
  • Plechovku můžete hned otevřít. Obsah vyklopte do mísy a přidejte strouhaný kokos. Vše důkladně promíchejte.
  • Na plech dejte pečící papír a lžičkou (můžete použít i naběračku na zmrzlinu) tvořte malé kopečky, které následně vložte do předem vyhřáté trouby na 130 °C. 
  • Kopečky pomalu sušte, a to po dobu cca 45 minut. Podle typu trouby se může doba pečení lišit.
  • Upečené kokosky jsou hotovy. Stačí je už jen přesypat z plechu na talíř a můžete si začít pochutnávat.

Kulaté vánoční kokosky s karamelem.
Zdroj: csemiswede.com

Karamelové cukroví ze Salka je jednoduše součástí Vánoc. Vyzkoušejte i další dobroty, například recept na cukroví z burizonů.

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.7 / 5 (18 hlasů)

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *