Karamelové kokosky
12. 9. 2025
Kokosky jsou známým cukrovím, které chutná snad všem. Vy jej teď ale můžete pozvednout na vyšší úroveň tím, že při jejich výrobě použijete Salko Karamel.
Přidejte do kokosek tuto dobrotu a vytvořte cukroví z karamelového Salka, po kterém se bude každý olizovat!
Ingredience
- 1 plechovka Salka Karamel
- 210 g strouhaného kokosu
Postup
- Vzhledem k tomu, že je Tatra Salko Karamel již zkaramelizovaný produkt, nemusíte ho už vařit, což vám ušetří 2 až 3 hodiny času.
- Plechovku můžete hned otevřít. Obsah vyklopte do mísy a přidejte strouhaný kokos. Vše důkladně promíchejte.
- Na plech dejte pečící papír a lžičkou (můžete použít i naběračku na zmrzlinu) tvořte malé kopečky, které následně vložte do předem vyhřáté trouby na 130 °C.
- Kopečky pomalu sušte, a to po dobu cca 45 minut. Podle typu trouby se může doba pečení lišit.
- Upečené kokosky jsou hotovy. Stačí je už jen přesypat z plechu na talíř a můžete si začít pochutnávat.

Karamelové cukroví ze Salka je jednoduše součástí Vánoc. Vyzkoušejte i další dobroty, například recept na cukroví z burizonů.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě