Karamelový krém z kondenzovaného mléka
12. 9. 2025
Karamel je klasická chuť, která k Vánocům prostě patří. Použijte ho jako náplň do vánočních košíčků a vychutnejte si je ještě o něco více!
Co budeme potřebovat
- 100 g másla
- 200 g hnědého cukru
- 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka
- 3/4 lžičky soli
Postup
- Ve velkém hrnci na rozpusťte máslo.
- Přidejte cukr a šlehejte.
- Jakmile směs začne bublat a cukr je úplně rozpuštěný, přilijte kondenzované mléko a neustále šlehejte, dokud neuvidíte, že se z karamelu uvolňuje pára (cca 4 minuty), poté sundejte z plotny.
- Přidejte špetku soli a zamíchejte.

Podobné články
Poznejte vánoční pivní speciály. Jak chutná kouzlo Vánoc v půllitru?
Víte, co je to vánoční pivo? Jaký je jeho původ a jak se připravuje? Odpovědi nejen na tyto otázky hledejte v našem článku!
Jaké budou letos adventní trhy v Granadě? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Granadě? Těšit se můžete na místní speciality, bohatý program a ukázky řemesel. Pobaví se dospělí i děti.
Jaké budou letos adventní trhy v Bilbau? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Bilbau? Těšit se můžete na místní speciality a živou hudbu. Navštívit můžete také veletrh řemesel Gabonart.