Karamelový Salko krém
12. 9. 2025
Karamelová hmota je známou přísadou do dortů a dezertů. Tento krém můžete použít také o Vánocích do cukroví.
Inspirujte se jednoduchým receptem!
Ingredience
- 2 šálky Salka
- 3/4 šálku bílého nebo třtinového cukru
- 1/2 kostky másla
- volitelná dochucovadla – např. vybraná semínka z vanilkového lusku nebo lžíce kakaa
- půl lžičky soli
Postup
- V hrnci nebo na pánvi utřete máslo s cukrem. Vařte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí v másle.
- Poté přilijte kondenzované mléko a vše společně promíchejte.
- Směs vařte asi 30 minut, nebo dokud nedosáhnete správné konzistence. Měla by být poměrně hustá, ale snadno roztíratelná.
- Po celou dobu musíte směs sledovat a poměrně často míchat. Tím zajistíte, že směs bude stejnorodá a nebude se připalovat.
- Pokud chcete krému dodat zvláštní chuť, můžeme do něj na samém konci vaření vmíchat kakao, vanilku nebo jiné přísady.
- Váš karamelový krém ze Salka je hotov!

Z karamelu můžete vytvořit nejen náplň, ale také polevu. Prozkoumejte polevy na vánoční cukroví, mezi kterými najdete i tu karamelovou.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě