E-shop vánoční osvětlení

Karamelový Salko krém

12. 9. 2025

Karamelová hmota je známou přísadou do dortů a dezertů. Tento krém můžete použít také o Vánocích do cukroví. 

Inspirujte se jednoduchým receptem!

Ingredience

  • 2 šálky Salka
  • 3/4 šálku bílého nebo třtinového cukru
  • 1/2 kostky másla
  • volitelná dochucovadla – např. vybraná semínka z vanilkového lusku nebo lžíce kakaa
  • půl lžičky soli

Postup

  • V hrnci nebo na pánvi utřete máslo s cukrem. Vařte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí v másle.
  • Poté přilijte kondenzované mléko a vše společně promíchejte.
  • Směs vařte asi 30 minut, nebo dokud nedosáhnete správné konzistence. Měla by být poměrně hustá, ale snadno roztíratelná. 
  • Po celou dobu musíte směs sledovat a poměrně často míchat. Tím zajistíte, že směs bude stejnorodá a nebude se připalovat.
  • Pokud chcete krému dodat zvláštní chuť, můžeme do něj na samém konci vaření vmíchat kakao, vanilku nebo jiné přísady.
  • Váš karamelový krém ze Salka je hotov!
Plechovka se zkaramelizovaným salkem
zdroj: haps.pl

Z karamelu můžete vytvořit nejen náplň, ale také polevu. Prozkoumejte polevy na vánoční cukroví, mezi kterými najdete i tu karamelovou.

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.3 / 5 (12 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *