E-shop vánoční osvětlení

Originální recepty na vánoční pusinky s kokosem. Tohle musíte vyzkoušet!

25. 7. 2024

Co se v článku dozvíte?

Vytvořit perfektní pusinky z bílků je hotové kulinářské umění.

Tyto lehké, vzdušné a sladké kousky jsou oblíbené po celém světě a u nás často nechybí ani na vánoční tabuli.

My jsme si pro vás tentokrát připravili luxusní recepty na kokosové pusinky 6x jinak, které si zamilují malí i velcí strávníci pro jejich úžasnou vůni, chuť i texturu.

Dovolte nám ukázat vám, jak na to!

Přinášíme vám také všechny potřebné informace o prodeji kaprů. Kde koupit toho nejlepšího? Za kolik kapra pořídit a jak vybrat správnou velikost? To vše a mnohem více se u nás dozvíte.

TIpy na ty nejlepší pusinky

Přínášíme vám několik tipů, jak si připravit ty nejvymazlenější pusinky a to naprosto jednoduše!

  • Používejte čerstvé bílky. Staré bílky se mohou srazit, když se k nim přidají další ingredience.
  • Používejte vejce pokojové teploty. Studené vaječné bílky mají tendenci zmenšovat objem pusinek.
  • Nikdy nedovolte, aby se žloutek dostal do bílků.
  • Vaječné bílky nepřešlehejte. Když chcete šlehat bílky, vždy nejprve zapněte šlehač na nízkou až střední rychlost. Šlehejte je do pěny a teprve poté zvyšte rychlost na středně vysokou a pak na vysokou. Pokud se na začátku bílky ušlehají příliš rychle, struktura pěny nebude tak pevná a později bílky nebudou vyšlehané tak, jak by měly.
  • Na začátku šlehání lze do směsi přidat malé množství vinného kamene nebo octa, což pomůže stabilizovat pěnu a sníží pravděpodobnost, že se bílky srazí.
  • Vždy nejprve vyšlehejte pěnu a až poté začněte pomalu přidávat cukr.
  • Nepoužívejte plastové misky.
  • Pusinky pečte při nízkých teplotách, protože mají tendenci rychle hnědnout. Doporučujeme 95°C po dobu 1 hodiny nebo do zaschnutí. Čas závisí na velikosti pusinky.
  • Upečené pusinky po upečení nechte v troubě, aby pomalu vychladly a nepopraskaly.
  • Upečené pusinky by měly být skladovány ve vzduchotěsných nádobách bez vlhkosti. Obvykle vydrží v mrazáku až měsíc.

A jak se vám naše dnešní recepty na vánoční kokosové pusinky líbily? Napište nám do komentářů!

Autor článku Veronika Koliášová

Vánoční časy mezi patří mezi oblíbené období v roce a to hlavně pro jejich pohodovou atmosféru, setkávání s blízkými, vánoční zdobení, ochutnávání toho nejlepšího cukroví a jiných dobrot, popíjení svařáku, courání po vánočních trzích a samozřejmě si také užívám rozbalování dárků :) Ráda se s vámi podělím o nejrůznější tipy, jak si vánoční svátky stejně jako já užít na maximum.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.8 / 5 (40 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *