Kolečka z rýžové mouky bez cukru, slepovaná kešu máslem
12. 9. 2025
Pokud se vánočnímu cukroví vyhýbáte ze strachu z množství kalorií, zkuste recept na tyhle vynikající rýžové sušenky z celozrnné hnědé mouky bez lepku i bez cukru.
Ingredience:
- 150 g hnědé rýžové mouky
- 50 g erythritolu
- 1 vejce
- 50 g kešu másla
- Polévková lžíce vody
- Čajová lžička jedlé sody
- Citronová kůra z půlky citronu
Postup:
- Utřete vejce s erythritolem a citronovou kůrou do husté pěny.
- Smíchejte mouku z rýže s jedlou sodou a utřeným vejcem, přidejte vodu a umíchejte hladké těsto.
- Těsto vyválejte na pomoučené pracovní desce na tloušťku cca 0,5 cm a vykrajujte z něj kolečka nebo jiné libovolné tvary.
- Pečte je na plechu vyloženém pečícím papírem 13 – 14 minut při teplotě 180 °C.
- Po vychladnutí slepujte kolečka k sobě kešu máslem.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup