TOP recepty
Jednoduché jednohubky s klobásou
Nemusíte chystat žádné složitosti. Jednohubky s klobásou potěší každého a jejich příprava není vůbec složitá. Z tohoto receptu připravíte 30 jednohubek. Proto si počty ingrediencí upravte podle toho, jak velkou hostinu chcete připravovat. Co budete potřebovat? 3 rohlíky 4 kyselé okurky 10 dkg…
Jednohubky z listového těsta s klobásou uvnitř
Jednohubky nemusí vypadat jako ozdobená kolečka. Klobásu můžete ukrýt do listového těsta. Zní to možná netradičně, ale uvidíte, jaká chuťovka se z toho vyklube. Ingredience: 350 g listového těsta 4 klobásy 4 polévkové lžíce kečupu 1 stroužek česneku špetka soli, případně…
Domácí vaječný likér bez vajec
Ať již z nějakého důvodu nechcete nebo nemůžete konzumovat vejce, neznamená to, že se musíte vzdávat i pití tohoto lahodného vánočního nápoje. Ingredience: 800 ml plnotučného mléka 400 g cukru krupice 250 ml rumu 2 vanilkové pudinky 2 balíčky vanilkového cukru Postup:…
Bombardino aneb italská variace vaječňáku
Pokud se rozhodnete vyrobit si váš vlastní vaječný likér, můžete ho pak následně využít při přípravě bombardina, oblíbeného nápoje lyžařů v Dolomitech. Ingredience: 250 ml vaječného likéru 200 ml smetany ke šlehání 80 ml brandy 20 g cukru kakaový prášek na…
Nejlepší vaječný koňak jako od babičky
Vaječný likér se ve většině případů doporučuje nechat odležet, aby získat svou charakteristickou chuť, existují ale i recepty, které umožňují jeho okamžité podávání. Ingredience: 4 velká vejce 1 a 1/2 šálku mléka 1 šálek smetany ke šlehání 1/2 šálku javorového sirupu 1/3…
Rychlý vaječný likér ze Salka
Kondenzované mléko má v kuchyni řadu rozmanitých využití, jedním z nich je i příprava domácího vaječného likéru. Ingredience: 5 žloutků 1 plechovka kondenzovaného mléka Salko (cca 400 g) 500 ml rumu 5 PL cukru 1 balíček vanilkového cukru Postup: Žloutky s oběma druhy cukry…
Vaječný koňak bez alkoholu
Hustý a krémový nápoj s dokonalou jemnou chutí a nádechem muškátového oříšku. A navíc bez alkoholu, takže si na něm mohou pochutnat i vaše děti! Ingredience: 6 žloutků 1/2 šálku krystalového cukru 1 šálek smetany ke šlehání 2 šálky mléka 1/2 čajové lžičky mletého muškátového…
Domácí vaječný koňak s kardamonem
Pro vaječňák je typickým kořením především skořice nebo muškátový oříšek, chybu ale neuděláte ani s kardamomem. Ingredience: 12 žloutků 4 šálky plnotučného mléka 4 šálky smetany ke šlehání 2 šálky brandy 1 a 1/2 šálku cukru krupice 2 vanilkové lusky 2 čajové…
Sváteční šunka s pikantní glazurou
Pokud dáváte před sladkými chutěmi přednost těm pikantnějším, stačí do glazury na potírání šunky přidat koření a malé množství alkoholu. Meruňkové marmelády v tomto receptu se nebojte. Ingredience: cca 4 kg šunky s kostí 350 g meruňkové marmelády 125 ml kořeněného rumu 2…
Vánoční šunka s jablky
Domníváte se, že s jablky se dá péct pouze kachna? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na šunku a uvidíte, že si ho ihned zamilujte. Ingredience: cca 3 kg šunky od kosti vcelku (s kostí nebo bez kosti) 1/2 šálku třtinového cukru 1/2 šálku…
Pečené šunkové koleno na pomerančích
Kromě jablek můžete k přípravě vánoční šunky použít též pomeranče. Ingredience: cca 3 kg šunkového kolene 5 pomerančů 1 šálek medu 1/2 šálku pomerančové šťávy 1 PL dijonské hořčice celé hřebíčky Postup: Předehřejte troubu na 170 °C. Prořízněte kůži šunky tak,…
Vánoční pečená šunka na medu
I když v názvu receptu je na medu, doporučujeme nepoužívat pouze med, ale zkombinovat ho s javorovým sirupem a cukrem. Chuť bude vyváženější a s glazurou se bude lépe pracovat. Ingredience: cca 4 kg šunky s kostí 1/2 šálku třtinového cukru 1/3 šálku medu 1/3 šálku…
Pravé pařížské rohlíčky z bílků
To, zda dáte přednost rohlíčkům rovným nebo zatočeným, záleží jen na vašich osobních preferencích. Rovněž jejich velikost může být různá. Ingredience: Těsto 300 g moučkového cukru 250 g mletých vlašských ořechů 4 bílky Krém 250 g másla 200 g moučkového…
Škaredé rohlíčky po pařížsku
Zatímco název pařížské rohlíčky znají všichni, ne mnoho lidí ví, že se jim říká i jinak – škaredé rohlíčky. Proč? O tom můžeme jen spekulovat. Ingredience: Těsto 200 g moučkového cukru 200 mletých vlašských ořechů 30 g hladké mouky 2 vejce…
Nejjednodušší ořechové rohlíčky s pařížským krémem
Nebojte se experimentovat, vlašské ořechy můžete nahradit lískovými či mandlemi. Rohlíčky budou ještě jemnější. Ingredience: Těsto 300 g mletých vlašských ořechů 250 g moučkového cukru 2 vejce Krém a poleva 250 ml šlehačky 250 másla 100 g čokolády na vaření Postup:…
Pařížské tyčinky
Pokud nechte tvarovat rohlíčky, můžete těsto jednoduše nastříkat do tvaru rovných tyčinek. Nejčastěji používané vlašské ořechy jsou v tomto receptu nahrazeny lískovými. Ingredience: Těsto 300 g mletých lískových ořechů 250 g moučkového cukru 2 vejce Krém 200 ml smetany ke šlehání…
Stříkané pařížské rohlíčky
Pro přípravu této lahůdky je potřeba cukrářský sáček nebo zdobítko. Při práci s těstem i krémem musíte pracovat rychle. Ingredience: Těsto 300 g moučkového cukru 200 g mletých vlašských ořechů 50 g hladké mouky 4 bílky Krém 200 g cukru krupice 250…
Tatrankové Ferrero Rocher
Kdo by nemiloval vynikající kuličky Ferrero Rocher – připravte si jejich vánoční tatrankovou alternativu. Tento recept je i velmi jednoduchý a rychlý – patří mezi oblíbené nepečené vánoční cukroví z tatranek. Budete potřebovat: 2 kusy čokoládové tatranky 50 g arašídů – nesolených 2…
Tatrankové kuličky s rumem
Tatrankové kuličky patří mezi další nepečené vánoční cukroví, které můžete dělat na poslední chvíli. Budete potřebovat: 150 g cukru moučka 5 ks tatranek 150 g Hery – pokojové teploty 3 lžíce rumu 2 lžíce kakaa kokos na obalování Postup přípravy:…
Medvědí tlapky z tatranek
Medvědí tlapky nebo taky medvědí pracny patří mezi staročeské recepty na vánoční cukroví s ořechy. Ovšem, už jste zkoušeli medvědí pracny z tatranek? Budete potřebovat: 3 kusy oříškových tatranek půl šálku kokosu půl šálku mletých vlašských ořechů 250 g hladké mouky 1…