TOP recepty
Medové trubičky s karamelovým krémem
Tento recept je naprosto dokonalý! Pokud chcete, aby bylo cukroví jemné, křupalo a navíc se vám v ústech doslova rozplynulo, jste na správné adrese. Pusťte se do přípravy! Ingredience (cca 60 ks) Těsto 500 g mouky 200 g moučkového cukru 3 polévkové…
Medové Ferrero Rocher trubičky s čokoládovým krémem
Pokud toužíte po receptu na dobrotu, která z vašeho stolu opravdu rychle zmizí, je návod na tyto trubičky to pravé! Vyzkoušejte jednoduchou medovou dobrotu, kterou ocení, nejen milovníci pralinek Ferrero Rocher. Ingredience Těsto 200 g pšeničné mouky 100 g másla (studeného)…
Nejlepší trubičky z medu s vaječným koňakem
Chcete mít o Vánocích na stole něco, co nemá jen tak někdo? Inovujte svůj cukrovinkový repertoár a vyzkoušejte následující recept s vaječným likérem! Ingredience (cca 35 ks) Těsto 500 g mouky 10 g droždí 250 g másla 1 šálek 18% smetany 4 žloutky…
Základní pomazánka na jednohubky s nivou
Pokud si chcete nivu dobře vychutnat, základní pomazánka, kterou potřete jednohubky je to nejideálnější řešení, navíc ji pak můžete ozdobit podle chuti. Pusťme se do toho! Ingredience: 150 g nivy 100 g majonézy 200 g pomazánkového másla (pro odlehčení lze…
Pečené nivové jednohubky
Zapékané dobroty se sýrem nesmí na vašem silvestrovském stole chybět, tak si připravte tuto snadnou, přesto vynikající variantu. Ingredience: 250 g hladká mouka 250 g niva 200 g máslo 1 ks vejce mandle, oříšky, hrubozrnná sůl na ozdobu Postup práce:…
Třená niva s vlašskými ořechy
Také našlehaná padne niva na jednohubky přímo skvěle. Postup je velice základní, stačí pár ingrediencí a máte hotovo. Tuto variantu zdobíme vlašským oříškem a medem, budete překvapeni, jak si tyto suroviny s delikátní nivou dobře rozumí. Ingredience: 150 g nivy 150 g změklého…
Rajčata plněná nivou
Další skvělou, zeleninovou alternativou, jsou rajčátka plněná nivou, která vás spojením čerstvosti a pikantní chuti nivy přímo nadchnou! Ingredience: 15 ks pevnějších cherry rajčat 100 g niva 50 g máslo 100 g šunka 2 lžíce mléko Postup práce: Rajčátka si nahoře…
Fit jednohubky s nivou
Ano, přiznejme si to otevřeně. Niva je kalorická bomba a máslo či tavené sýry jakbysmet. Není důvod si to jednou za rok nedopřát, ale pro všechny, kteří si drží linii i v tomto období přinášíme zdravější variantu se sýrem cottage. Ingredience: 150…
Forma na vánočku ano, nebo ne?
Mnoha potížím s vánočkou se dá předejít tím, že použijete formu. Nemusíte se tak trápit s jejím pletením a zároveň se nemusíte obávat toho, že by se vám vánočka rozjela. Forma na vánočku může být vyrobena buď z kameniny, ta je nejlepší, nebo z keramiky,…
Kdy péct vánočku?
Zatímco vánoční cukroví se obvykle začíná péct společně se začátkem adventu, vánočka se tradičně peče až den před Štědrým dnem, tedy odpoledne nebo večer 23. prosince. Symbolickým důvodem je to, že vánočka vlastně představuje malého Ježíška zavinutého v peřince, praktickým důvodem…
Jaké těsto na vánočku?
Základem každé dobré vánočky je kvalitní těsto na vánočku. Podobně jako v případě vánočního cukroví, i recepty na vánočku se v řadě rodin dědí z generace na generaci. Tato pochoutka se dá upéct hned z několika druhů těst, každé má svá specifika. Nejčastějsími typy vánočky…
Triky a rady pro přípravu
S vánočkou mohou být spojeny mnohé problémy, k nejčastějším patří, že málo vykyne, při pečení praskne nebo se sveze k jedné straně. Ať již budete vánočku zadělávat ručně či s pomocí rozmanitých kuchyňských nástrojů, vyplatí se proto znát několik triků. Některé z nich souvisejí s použitými…
Proč se vánočka rozjede, spadne nebo praskne?
Příčin toho, že vám vánočka během pečení nebo někdy i po upečení spadne či klesne, může být celá řada. Na co se vyplatí dávat obzvláště pozor? Řídké těsto – jedním z častých důvodů tohoto, proč s výsledkem nejste spokojeni, je špatná konzistence těsta,…
Trubičky z listového těsta a čoko-vanilkovou náplní
Křehké, zlatohnědé listové těsto plněné sladkou náplní, tyto rohlíčky jsou rychlým a lahodným vánočním cukrovím. Vyberte si mezi variantami vanilkové a čokoládové náplně nebo si připravte obojí! Co budeme potřebovat 1 velké vejce trochu vody 2 pláty listového těsta 250 g mascarpone…
Plněné trubičky s máslovým krémem a ovocem
Tento recept na plněné trubičky z listového těsta jsou velmi snadným a oblíbeným cukrovím obzvlášť pokud máte rádi to plněné krémem. A jestli máte rádi cukroví s krémem, určitě si vychutnáte i tyto recepty. Co budeme potřebovat Na trubičky 2 pláty listového těsta 2 lžíce…
Ruličky z domácího listového těsta a pudinku
Lahodné trubičky jsou plněné krémem s pomerančovým kořením a navrch ozdobené čokoládou. Nebo můžete použít i jiné polevy na cukroví, jaké jsou ty nejlepší se dozvíte na našem webu. Co budeme potřebovat Na trubičky 100 g hladké mouky 100 g polohrubé mouky špetka…
Čokoládové košíčky s Margot
Tento recept na košíčky z tyčinky Margot potřebuje pouze 7 ingrediencí. Chuť je tak krémová a lahodná, že si nikdo neuvědomí, že tato dobrota je bezlepková a veganská. Co budeme potřebovat 140 g celých mandlí 90 g mandlové mouky 2 lžíce čistého javorového…
Tartaletky s margotkovým pudinkem
Pokud hledáte něco rychlejšího na přípravu, potom vyzkoušejte tyto jednoduché recepty na kuličky z kokosu, chutnají jako pravé Rafaelo. Co budeme potřebovat 115 g strouhaného kokosu 2 velká vejce 100 g krystalového cukru 100 g nastrouhané tyčinky Margot 240 ml plnotučného…
Košíčky Margot s kokosem a malinovým džemem
Tyto košíčky s kokosovou a malinovou marmeládou a tyčinkou Margot si zamilujete nejen vy, ale každý komu tuto dobrotu naservírujete. Stejně jako tyto rohlíčky s kokosem! Co budeme potřebovat 2 vejce 115 g cukru 60 g rozpuštěného másla 1 lžička vanilkového extraktu 180 g…
Pudinkový krém z kondenzovaného mléka
V případě, že milujete opravdu extra jemné krémy a zároveň máte oblibu v pudinku, můžete se nechat inspirovat receptem, který je chuťově nepřekonatelný. Pusťte se do přípravy! Ingredience 1 polévková lžíce kravského mléka 200 g kondenzovaného mléka 50 g másla 1 polévková…
Markéta Bieleszová
Sára Šedivá
Martina Šťastná