Křehké mini šlehačkové vánoční cukroví

12. 9. 2025

Práci s tímto těstem zvládne opravdu každý. Vyzkoušejte jednoduchý recept, jehož příprava vám nezabere moc času. 

Ingredience

  • 350 g hladké mouky
  • 250 g Hery (pokud vám její chuť nevyhovuje, můžete použít máslo)
  • 200 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • moučkový a vanilkový cukr (na obalení)

Postup

  • Do mísy prosejte hladkou mouku, přidejte, na kostičky nakrájenou, Heru (máslo) a přelijte smetanou ke šlehání.
  • Všechny suroviny zpracujte v hladké těsto, které následně zabalte do fólie a dejte zhruba na 1–2 hodiny odpočinout do chladničky.
  • Odleželé těsto přendejte na pomoučený vál (máte-li silikonový vál, mouka nebude potřeba) a vyválejte plát o výšce 0,5–1 cm.
  • Z těsta vykrojte, pomocí formiček, různé tvary a ty rozložte na plech, vymazaný tukem nebo vyložený pečícím papírem. Pečte v troubě, předehřáté na 150 °C, po dobu 10–15 minut.
  • Správné vánoční cukroví ze šlehačky musí zůstat světle žluté. Pokud máte rádi výrazně sladkou chuť, obalte, ještě horké, cukroví ve směsi vanilkového a moučkového cukru.
  • Pokud dáváte přednost méně sladké verzi, nechte cukroví nějakou chvíli vychladnout. Až poté jej obalte v cukru.

Křehké cukroví ze šlehačky ve tvaru hvězdiček, umístěných ve sklenici na dřevěné podložce.
zdroj: rebarboraskitchen.com

Nemáte rádi vážení, ale rádi byste o Vánocích upekli něco dobrého? Prozkoumejte naše recepty na hrníčkové cukroví.

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.2 / 5 (91 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *