Křehké rohlíčky s vanilkou a skořicí
12. 9. 2025
Vanilka a skořice jsou koření, která máme s Vánocemi spojeny nejvíce. Zkuste jejich kombinaci v tomto vynikajícím lahodném cukroví.
Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 100 g mletých vlašských nebo lískových oříšků
- 2 čajové lžičky mleté skořice
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Na obalení
- 50 g moučkového cukru
- 1 čajová lžička vanilkového cukru
- 1 čajová lžička mleté skořice (volitelné)
Postup:
- Máslo a moučkový cukr vyšlehejte do nadýchané pěny.
- Přidejte namleté ořechy, vanilkový extrakt a skořici, míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
- Na závěr po částech přidávejte prosetou mouku a vypracujte v těsto.
- Těsto rozdělte na třetiny, zabalte do potravinové fólie a nechte hodinu odležet v chladničce.
- Předehřejte troubu na 175°C.
- Vyjměte první část těsta z ledničky.
- Odlamujte malé kousky těsta a vytvarujte je do tvaru rohlíčku či půlměsíce.
- Vanilkové rohlíčky odkládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Opakujte i se zbývajícím těstem.
- Pečte přibližně 10-12 minut, dokud okraje lehce nezhnědnou.
- V malé misce smíchejte lžičku mleté skořice, vanilkového cukru a moučkový cukr.
- Ještě teplé pečivo obalte ve skořicovém cukru.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě