Krém z kondenzovaného mléka a šlehačky bez másla
12. 9. 2025
Hledáte recept na krém, kterým byste ozdobili svůj dezert nebo cukroví tak, aby působil vzdušně?
Vyzkoušejte recept na nadýchaný krém, který vypadá jako zasněžená krajina.
Ingredience
- 300 g Salka
- 300 g minimálně 20% smetany
- 1 g vanilinového cukru
- 1 lžička koňaku
Postup
- Šlehejte smetanu mixérem, ale opatrně, ne déle než 3 minuty – mohli byste šlehačku přešlehat a ona by nakonec nebyla nadýchaná, ale spíše tekutá.
- Poté, aniž byste přestali šlehat, přidejte po částech kondenzované mléko. Nakonec přisypte vanilku a přidejte brandy. Vše důkladně promíchejte.
- Někdy se může stát, že je krém ze Salka a smetany tekutý. V takovém případě můžete situaci vylepšit máslem. Vyšlehejte 200 g másla do svěží pěny a postupně do něj, po malých dávkách, přidávejte tekutou smetanu. Výsledkem je zakysaný krém z kondenzovaného mléka a másla, který lze použít i do jakýchkoli dezertů.

Krém můžete použít také jako náplň do cukroví.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě