Krém ze Salka a másla
12. 9. 2025
Vyzkoušejte tento lahodný a snadný máslový krém s kondenzovaným mlékem, kterým můžete například ozdobit sváteční dort, koláč nebo cupcaky.
Krém je velmi hutný, takže z něj můžete vytvořit tvary, jako jsou například květinky. Krém drží svůj tvar, i když není vychlazený.
Ingredience
- 200 g měkkého másla
- 200 g slazeného kondenzovaného mléka
- potravinářské barvivo (nepovinné)
Postup
- Měkké máslo (ale ne příliš měkké) utřete mixérem do světlé a nadýchané pěny. Šlehejte asi 7 minut.
- Přilijte kondenzované mléko a šlehejte ještě několik minut.
- Během šlehání přidejte potravinářské barvivo (není to povinné). Směs má lehce nažloutlou barvu, proto, pokud byste chtěli získat bílý krém, je nutné přidat bílé potravinářské barvivo.
- Hotovou směs použijte na omítání a zdobení dortů, koláčů nebo cupcakes.

Rádi při vaření používáte mascarpone? Pak se podívejte také na recept na kuličky z lotus sušenek, do kterých můžete mascarpone přidat.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě