E-shop vánoční osvětlení

Krémová vánoční rybí polévka

12. 9. 2025

Jemná smetanová konzistence rybí polévky je prostě k nakousnutí. Tento předkrm si na štědrovečerní večeři prostě nemůžete nechat ujít. 

Ingredience:

  • kapří hlava a skelet
  • 4 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 3 ks mrkve
  • ¼ celeru
  • 2 menší petržele
  • 3 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • 4 kuličky celého pepře
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření 
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • špetka muškátového oříšku
  • citronová šťáva na dochucení 
  • petrželka na ozdobu

Postup:

  • Nejprve si připravíme vývar. 
  • Do hrnce si dáme omyté zbytky kapra nebo jiné oblíbené ryby, přidáme sůl, pepř, nové koření, bobkový list, 1 mrkev, kousek celeru, 1 petržel a cibuli se slupkou. 
  • Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi hodinu. 
  • Poté vývar scedíme. 
  • Na másle si osmažíme zbytek zeleniny nakrájené na malé kostičky (nebo nastrouhané). 
  • Zasypeme moukou, chvilku restujeme, podlijeme vývarem. 
  • Vaříme do změknutí zeleniny. 
  • Ke konci zjemníme smetanou a dochutíme trochou citronové šťávy, muškátovým oříškem a petrželkou.
Jemná rybí polévka na Vánoce se smetanou.
Zdroj: dobruchut.aktuality.sk

Rádi byste uvítali změnu a dopřáli si kapra v jiné podobě? Máme pár nápadů!

Autor článku Zuzka Pitříková

Patřím k těm jedincům, kteří milují Vánoce, vůni cukroví, domácí pohodu, koledy a všechno ostatního kolem toho. Právě proto jsem ráda, že o tomto jedinečném a úžasném čase mohu také psát.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.2 / 5 (38 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *