Křenová paštika s celerem a jablečným octem
12. 9. 2025
Tato křenová pochoutka je velkou konkurencí jiným pomazánkám.
Výhodou je, že ji můžete namazat nejen na chlebíčky, ale také ji použít na jednohubky nebo dokonce jako omáčku k masu.
Připravte si tuto jednoduchou dobrůtku s pažitkou!
Ingredience
- 1/2 kelímku zakysané smetany
- 2 lžičky připraveného křenu, okapaného
- 2 polévkové lžíce majonézy
- 1 lžička jablečného octa
- 1/4 lžičky soli
- 1/8 lžičky černého pepře
- 1 polévková lžíce pažitky, jemně nasekané
Postup
- Připravte si všechny ingredience a křen omyjte a nechte okapat.
- Pažitku omyjte a nasekejte ji najemno.
- Všechny ingredience smíchejte.
- Pomazánku můžete podávat hned, nebo ji můžete dát vychladit do lednice a servírovat vychlazenou.
- V lednici takto připravená pomazánka vydrží až 2 týdny.

Máte-li rádi jednohubky, měli byste vědět, že je můžete podávat nejrůznějšími možnými způsoby. Prozkoumejte postupy, jak zdobit jednohubky!
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě