Linecké citronové cukroví plněné krémem
12. 9. 2025
Citron krásně voní a jeho chuť krásně k lineckému těstu velmi hezky přilne.
Ingredience:
Na těsto:
- 500 g hladké mouky
- 150 g cukru moučky
- 375 g másla
- 1 žloutek
Citronový krém:
- 75 ml citronové šťávy
- 7 g nastrouhané kůry z citronu
- 2 větší žloutky
- 60 g másla pokojové teploty
- 100 g cukru krystal
Postup:
- Ingredience na těsto si smícháme a hotové těsto si dáme do lednice odležet alespoň na 2 hodiny.
- Do mísy si dáme citronovou šťávu, kůru, cukr, máslo a žloutky.
- Vše mícháme nad horkou lázní do tuha.
- Poté odstavíme a necháme vychladnout.
- Z těsta si vyválíme placku a vykrajujeme libovolné tvary.
- Pečeme v troubě nahřáté na 180 °C asi 8 minut.
- Po vychlazení potřeme citronovým krémem a slepujeme.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě