E-shop vánoční osvětlení

Linecké cukroví s kávou a nutellou

12. 9. 2025

Linecké dlouhodobě patří mezi nejoblíbenější vánoční pečivo. Upečte si ho letos v netradiční kávovo-čokoládové podobě!

Ingredience:

  • 460 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 140 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 1 PL instantní kávy
  • 30 ml espressa
  • lískooříšková pomazánka Nutella na slepení

Postup:

  1. Připravte espresso a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku s cukrem a instantní kávou.
  3. Udělejte důlek a do jeho středu přidejte žloutky, změklé máslo a espresso.
  4. Vše hněťte, dokud těsto není hladké a homogenní.
  5. Pokud se těsto trochu lepí, přidejte malé množství mouky.
  6. Vzniklé těsto rozdělte na půl a zabalte do potravinářské fólie.
  7. Dejte na dvě hodiny ztuhnout do ledničky.
  8. Následně posypte pracovní plochu moukou a těsto rozválejte válečkem na tloušťku asi 3 mm.
  9. Pomocí vykrajovátek z těsta vykrájejte požadované tvary a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem.
  10. Podobně pracujte i s druhou částí těsta, pouze do cukroví vykrájejte pomocí malého vykrajovátka ještě jeden otvor.
  11. Následně pomocí lískooříškové pomazánky k sobě jednotlivé kousky mocca cukroví spojte.
  12. Plech se se slepeným cukrovím vložte do trouby předehřáté na 180°C.
  13. Pečte 10-15 minut.
Moka linecké cukroví slepované nutellou.
zdroj: giallozafferano.it

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.6 / 5 (29 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *