E-shop vánoční osvětlení

Linecké cukroví s marcipánem

12. 9. 2025

Tento recept ocení všichni, kteří milují linecké těsto, ale jeho výrobou nechtějí trávit spoustu času.

Recept je jednoduchý a navíc obsahuje výborný marcipán, který dodá lineckému cukroví extra vzhled i chuť!

Ingredience

  • 1–2 balení lineckého těsta (koupíte v potravinách)
  • Marcipán (např. od firmy Dr. Oetker)
  • 1 vejce (žloutek)
  • cukrářské sypání

Postup

  • Z lineckého těsta vykrojte nejrůznější tvary. Záleží čistě na vás, zda to budou hvězdičky, kolečka apod.
  • Předehřejte si troubu na 180 °C a vykrojené tvary dejte péct na 6–8 minut. Cukroví hlídejte a vyndejte ho, jakmile začne lehce zlátnout.
  • Nechte upečené cukroví vychladnout a připravte si marcipánovou hmotu. 
  • Hmotu vyválejte a vykrojte z ní stejné tvary, jako jsou ty, které jste upekli. 
  • Cukroví pomažte vyšlehaným žloutkem a přilepte na něj marcipán. 
  • Marcipánové cukroví můžete na závěr ozdobit cukrářským sypáním. 
  • Máte hotovo!

Linecké cukroví s marcipánem ve tvaru vánočního stromečku.
zdroj: latimes.com

Marcipán nemusíte použít pouze jako vrchní vrstvu cukroví. V dnešní době lze zakoupit hotové marcipánové ozdoby na cukroví v nejrůznějších tvarech, jako jsou hvězdičky, kytičky, srdíčka apod.

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.2 / 5 (32 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *