Linecké cukroví s Nutellou
12. 9. 2025
Obměňte linecké cukroví plněné marmeládou vánočním lineckým cukrovím z Nutelly.
Budete potřebovat:
- ¼ kg změklého másla (Hera)
- 150 g mletého cukru
- 4 žloutky
- 500 g hladké mouky
- citronová nastrouhaná kůra
Postup přípravy:
- Všechny ingredience smíchejte dohromady tak, aby vzniklo nelepivé těsto.
- Hotové těsto vložte přes noc do lednice.
- Další den vyválejte z těsta plát asi 3-5 milimetrů silný a vykrajujte požadované tvary.
- Pečte při teplotě 170 stupňů do doby, než cukroví začne růžovět.
- Vychladlé cukroví slepujte Nutellou – vždy dva kusy k sobě.
- Skladujte v chladném a tmavém místě.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup