Linecké cukroví s Nutellou
12. 9. 2025
Obměňte linecké cukroví plněné marmeládou vánočním lineckým cukrovím z Nutelly.
Budete potřebovat:
- ¼ kg změklého másla (Hera)
 - 150 g mletého cukru
 - 4 žloutky
 - 500 g hladké mouky
 - citronová nastrouhaná kůra
 
Postup přípravy:
- Všechny ingredience smíchejte dohromady tak, aby vzniklo nelepivé těsto.
 - Hotové těsto vložte přes noc do lednice.
 - Další den vyválejte z těsta plát asi 3-5 milimetrů silný a vykrajujte požadované tvary.
 - Pečte při teplotě 170 stupňů do doby, než cukroví začne růžovět.
 - Vychladlé cukroví slepujte Nutellou – vždy dva kusy k sobě.
 - Skladujte v chladném a tmavém místě.
 

Podobné články
          
      
Masarykovo cukroví s rumem
          
      
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
          
      
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
          
      
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
          
      
Vánoční kešu rohlíčky
          
      
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
          
      
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
          
      
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě