Linecké cukroví z rýžové mouky
12. 9. 2025
Ingredience:
- 250 g rýžové mouky
- 80 g cukru
- 120 g změklého másla
- půlku citronu
- 1 vejce
Postup:
- V misce vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte změklé máslo, citronovou kůru a rýžovou mouku a hnětením vypracujte kompaktní těsto.
- Zabalte ho do mikrotenového sáčku a uložte nejméně na hodinu do ledničky.
- Pracovní desku poprašte trochou rýžové mouky a rozválejte těsto na tloušťku zhruba 0,5 cm.
- Formičkami vykrajujte kolečka nebo jiné tvary, které naskládáte na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi 10 minut při 180 °C, dokud nezezlátnou.
- Vychladlé cukroví pomažte oblíbenou marmeládou, spojte vždy dvě kolečka na sebe a pocukrujte. Podle chuti můžete do těsta přidat například i skořici nebo vanilkový extrakt.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě