Magdalenky z rýžové celozrnné mouky s čokoládou
12. 9. 2025
Ingredience:
- 250 g celozrnné rýžové mouky
- 1 a ½ lžíce kakaa
- 3 vejce
- ½ čajové lžičky prášku do pečiva
- 100 g rozpuštěného másla
- 100 g čokolády na vaření
- ½ balení vanilkového cukru
- 3 lžíce třtinového cukru
Postup:
- Oddělte bílky od žloutků a z bílků s cukrem ušlehejte tuhý sníh.
- Opatrně přidejte žloutky, mouku a rozpuštěné vychladlé máslo.
- Propracujte těsto, které vmačkáte do formiček.
- Pečte 15 minut při teplotě 190 C.
- Vychladlé Magdalenky namáčejte do čokolády.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě