Mandlové dortoletky
12. 9. 2025
A zde máme opět obměnu v podobě dortěnek s mandlemi.
Ingredience:
Na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 100 g mletých mandlí
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 vanilkový cukr
- 250 g změklého másla
Na krém:
- 3 vejce
- 150 g krupicového cukru
- 250 g změklého másla
K dokončení:
- 150 g mandlových půlek
- 100 ml rumu
- čokoláda a tuk polevu
Postup:
- Ze surovin si zpracujeme těsto, které necháme alespoň 30 minut v lednici odležet.
- Pak si z těsta vyválíme cca 4 mm tlustou placku a vykrajujeme kolečka.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 minut.
- V mezičase si nachystáme krém.
- Vejce si s cukrem nad vodní lázní vyšleháme do husté pěny.
- Po vychlazení je vmícháme do vyšlehaného másla s rumem.
- Kolečka slepujeme krémem a máčíme v čokoládě.
- Navrch dáváme půlky mandlí.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě