E-shop vánoční osvětlení

Marcipánové mušličky

12. 9. 2025

Chcete mít na stole originální vánoční cukroví? Marcipánové mušličky jsou v tom případě pro vás to pravé! 

Jedná se o cukroví veselých tvarů, které pobaví hlavně děti, ale chutnat bude všem! 

Vyzkoušejte náš jednoduchý recept, při kterém nemusíte péct!

Ingredience

  • 350 g nesolených kešu ořechů
  • 350 g moučkového cukru
  • 7-10 kapek mandlového extraktu
  • 2 lžičky granulovaného cukru (rozpuštěného v ¼ šálku horké vody)
  • Potravinářské barvivo (dle vlastní volby)

Postup

  • Kešu oříšky rozemelte na jemný prášek. Ten následně ještě prosejte pomocí sítka. Pokud vám zůstanou větší kusy oříšků, posbírejte je a všechny je znovu rozemelte na jemný prášek.
  • V misce smíchejte moučkový cukr s práškem z kešu ořechů a přidejte několik kapek mandlového extraktu. Nepřidávejte ho moc, aby nedošlo k, až příliš výraznému, aroma. 
  • Po malých dávkách do mísy přilijte připravenou horkou vodu s cukrem a vzniklou směs rozdělte podle toho, kolik máte potravinářských barev.
  • Uprostřed každé části směsi udělejte jamku a přidejte asi 4–5 kapek potravinářského barviva. 
  • Začněte hníst těsto. Pokud se při hnětení těsta objeví olejovitá hmota, je to v pořádku. 
  • Jakmile je těsto hotové, rozdělte jej na menší kuličky a tvarujte pomocí forem ve tvaru mušlí, hvězdiček apod.
  • Takto připravené nepečené marcipánové vánoční cukroví nechte schnout na vzduchu asi 6–8 hodin. 
  • Jakmile jsou marcipánové mušličky suché, můžete podávat nebo je uložit je do vzduchotěsné nádoby. Takto uschované mušličky vám vydrží 2–3 týdny v pokojové teplotě a až měsíc, pokud je budete uchovávat v ledničce.

Marcipánové mušličky nejrůznějších tvarů a barev.
zdroj: aromaticessence.co

Z marcipánu lze vytvořit velmi efektní fondánové cukroví. Podívejte se na rozmanité recepty na dobroty, které můžete pokrýt marcipánem.

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.2 / 5 (31 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *