Snadné recepty na Masarykovo cukroví 3x jinak. Jakou variantu vyzkoušíte?
25. 7. 2024
Co se v článku dozvíte?
Už teď přemýšlíte nad tím, jaké vánoční cukroví letos budete péct?
Možná je na čase vrátit se ke klasice.
Dnes pro vás totiž máme 3 fantastické recepty na staročeské Masarykovo cukroví, které údajně miloval sám prezident Masaryk.
A my bychom se tomu vůbec nedivili.
Je totiž vynikající!
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Masarykovo cukroví s rumem
Hledáte perfektní outfit na vánoční svátky? Který nejen skvěle vypadá, ale také zahřeje? Pak se podívejte na naši recenzi originálních vánočních svetrů a užijte si stylové Vánoce!
Zajímavosti o Masarykově cukroví
Tradiční recept na Masarykovo cukroví pochází z 20. let 20. století, kdy vzniklo Československo a prvním prezidentem se stal T. G. Masaryk. Traduje se, že toto cukroví bylo jeho nejoblíbenějším a proto po něm získalo své jméno. Údajně mu ho v Lánech dělávala jeho maminka, tenkrát ještě bylo známé jako oříškové cukroví.
Masarykovo cukroví je neuvěřitelně jednoduché na přípravu a přitom naprosto skvěle chutná. Lidé ho mají v oblibě pro svou máslovou křehkost a neuvěřitelnou vůni ořechů. Nejčastěji se používají lískové oříšky, ale můžete je vyměnit třeba za oříšky vlašské či mandle.
A jak se vám naše dnešní recepty na Masarykovo cukroví líbily? Napište nám do komentářů!
Podobné články
Poznejte vánoční pivní speciály. Jak chutná kouzlo Vánoc v půllitru?
Víte, co je to vánoční pivo? Jaký je jeho původ a jak se připravuje? Odpovědi nejen na tyto otázky hledejte v našem článku!
Jaké budou letos adventní trhy v Granadě? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Granadě? Těšit se můžete na místní speciality, bohatý program a ukázky řemesel. Pobaví se dospělí i děti.
Jaké budou letos adventní trhy v Bilbau? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Bilbau? Těšit se můžete na místní speciality a živou hudbu. Navštívit můžete také veletrh řemesel Gabonart.