Masarykovo cukroví s rumem
12. 9. 2025
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr.
Co budete potřebovat
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 200 g lískových oříšků
- rum pro vůni
Postup
- Ořechy dejte asi na hodinu do rumu.
- Potom je v kuchyňském robotu nasekejte na hrubo.
- Všechny suroviny smíchejte a nechte uležet do druhého dne.
- Těsto vyválejte a vykrajujte různé tvary.
- Cukroví dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte ho v troubě předehřáté na 150 stupňů Celsia, dokud není zlatavé.
- Nechte vychladnout a obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
- Nechte si chutnat!

Podobné články
Poznejte vánoční pivní speciály. Jak chutná kouzlo Vánoc v půllitru?
Víte, co je to vánoční pivo? Jaký je jeho původ a jak se připravuje? Odpovědi nejen na tyto otázky hledejte v našem článku!
Jaké budou letos adventní trhy v Granadě? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Granadě? Těšit se můžete na místní speciality, bohatý program a ukázky řemesel. Pobaví se dospělí i děti.
Jaké budou letos adventní trhy v Bilbau? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Bilbau? Těšit se můžete na místní speciality a živou hudbu. Navštívit můžete také veletrh řemesel Gabonart.