Máslový krém do vánočního cukroví
12. 9. 2025
To je v podstatě univerzální krém, který můžete použít na jakékoliv cukroví v závislosti na surovině, kterou použijete na dochucení.
Klasický je dobrý do vánočního čajového pečiva, s ořechy na slepované ořechy a s kakaem třeba do kokosového slepovaného cukroví.
Ingredience:
- 1 kostka másla (250 g)
- 1 vejce
- 5 lžic pískového cukru
Postup:
Vejce s cukrem dejte do misky, položte jí na vodní lázeň a šlehejte, dokud není směs hustá.- Máslo nechte změknout a potom vyšlehejte do pěny.
- Postupně do něj po částech zašlehávejte vzniklou vaječnou hmotu, až bude krém krásně hladký.

Vyzkoušejte také naše fitness linecké cukroví bez ostychu z kalorického nárůstu.
Podobné články
Poznejte vánoční pivní speciály. Jak chutná kouzlo Vánoc v půllitru?
Víte, co je to vánoční pivo? Jaký je jeho původ a jak se připravuje? Odpovědi nejen na tyto otázky hledejte v našem článku!
Jaké budou letos adventní trhy v Granadě? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Granadě? Těšit se můžete na místní speciality, bohatý program a ukázky řemesel. Pobaví se dospělí i děti.
Jaké budou letos adventní trhy v Bilbau? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Bilbau? Těšit se můžete na místní speciality a živou hudbu. Navštívit můžete také veletrh řemesel Gabonart.