Medové Ferrero Rocher trubičky s čokoládovým krémem
12. 9. 2025
Pokud toužíte po receptu na dobrotu, která z vašeho stolu opravdu rychle zmizí, je návod na tyto trubičky to pravé!
Vyzkoušejte jednoduchou medovou dobrotu, kterou ocení, nejen milovníci pralinek Ferrero Rocher.
Ingredience
Těsto
- 200 g pšeničné mouky
- 100 g másla (studeného)
- 100 g 18% zakysané smetany (studené)
- 1 polévková lžíce vanilkového nebo pravého vanilkového cukru (cca 16 g)
- špetka soli
- vaječný žloutek a lžíce mléka (na pomazání trubiček)
- 3 polévkové lžíce tekutého medu
Krém
- 250 g mascarpone (dobře vychlazené)
- 100 g nutelly
- 125 ml 36% smetany (dobře vychlazené)
- 10 g kakaa
- 30 g moučkového cukru
Posyp
- 80 g čokolády
- 60–70 g lískových oříšků
Postup
Těsto
- Do mixéru dejte mouku, cukr, sůl, máslo nakrájené na kostičky a smetanu. Míchejte, dokud těsto nebude na hranici mezi mokrým pískem a stejnorodým těstem, které se dá tvarovat. Přeneste ho do mísy, přidejte med a velmi rychle prohněťte a vytvarujte do kuličky. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 60 minut do chladničky.
- Předehřejte troubu na 200 °C, vyložte plech pečícím papírem. Formy na trubičky vymažte máslem.
- Na pomoučeném válu rozválejte těsto (asi 1–1,5 mm silné) a vykrájejte z něj dlouhé proužky, široké 1,5 cm.
- Těsto rozválejte do formiček v mírném sklonu tak, aby se překrývaly. Vyválené trubičky položte na připravený plech a potřete je rozšlehaným žloutkem s mlékem.
- Trubičky pečte 15–20 minut dozlatova.
- Po vyjmutí z trouby je nechte 15 minut odležet, než je vyjmete. Upečené trubičky nechte vychladnout na mřížce.
Posyp
- Zatímco trubičky chladnou, připravte si posyp.
- Ořechy nasekejte a dejte stranou na talíř.
- Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
- Jakmile budou trubičky vychlazené, můžete jejich konce začít namáčet do čokolády a obalovat je v oříšcích.
- Než čokoláda na okrajích ztuhne (trubičky můžete dát na 15 minut do lednice), připravte si krém.
Krém
- Sýr mascarpone a nutellu vložte do mísy a stěrkou (ne mixérem) důkladně a jemně promíchejte.
- V míse smíchejte prosáté kakao a moučkový cukr, přilijte krém a promíchejte. Vše šlehejte mixérem se šlehacím nástavcem po dobu jedné minuty, dokud nevznikne hustý, lehce nadýchaný krém.
- Šlehačku opatrně vmíchejte stěrkou do mascarpone a nutelly.
- Krémem naplňte stěrku nebo cukrářský rukáv se špičkou, poté krémem naplňte trubičky.
- Máte hotovo!

Podobné články
Poznejte vánoční pivní speciály. Jak chutná kouzlo Vánoc v půllitru?
Víte, co je to vánoční pivo? Jaký je jeho původ a jak se připravuje? Odpovědi nejen na tyto otázky hledejte v našem článku!
Jaké budou letos adventní trhy v Granadě? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Granadě? Těšit se můžete na místní speciality, bohatý program a ukázky řemesel. Pobaví se dospělí i děti.
Jaké budou letos adventní trhy v Bilbau? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Bilbau? Těšit se můžete na místní speciality a živou hudbu. Navštívit můžete také veletrh řemesel Gabonart.