Měkké florentýnky se Salkem

12. 9. 2025

Už jste měli marokánky ze Salka? Je to sladká dobrota a oblíbená alternativní receptura.

Ingredience:

  • 25 g másla
  • 25 g hnědého cukru
  • 100 g Salka
  • 2 lžičky hladké mouky
  • 150 g směsi sušeného a kandovaného ovoce a ořechů, jako jsou meruňky, brusinky, pražené mandlové vločky, sušený kokos atd.
  • 85 g hořké čokolády

Postup:

  • Máslo si spolu s cukrem rozehřejeme a necháme rozpustit. 
  • Přidáme kondenzované mléko a mouku a chvíli mícháme, než směs zhoustne.
    Pak přidáme směs ořechů a sušeného ovoce. 
  • Z vychladlého těsta děláme hrudky, které pečeme v troubě při 180 °C asi 10 minut. 
  • Po vychlazení máčíme v rozpuštěné čokoládě.
Florentýnky se Salkem a kandovaným ovocem.
Zdroj: czechinkitchen.com

Autor článku Zuzka Pitříková

Patřím k těm jedincům, kteří milují Vánoce, vůni cukroví, domácí pohodu, koledy a všechno ostatního kolem toho. Právě proto jsem ráda, že o tomto jedinečném a úžasném čase mohu také psát.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.3 / 5 (109 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *