Měkké florentýnky se Salkem
12. 9. 2025
Už jste měli marokánky ze Salka? Je to sladká dobrota a oblíbená alternativní receptura.
Ingredience:
- 25 g másla
- 25 g hnědého cukru
- 100 g Salka
- 2 lžičky hladké mouky
- 150 g směsi sušeného a kandovaného ovoce a ořechů, jako jsou meruňky, brusinky, pražené mandlové vločky, sušený kokos atd.
- 85 g hořké čokolády
Postup:
- Máslo si spolu s cukrem rozehřejeme a necháme rozpustit.
- Přidáme kondenzované mléko a mouku a chvíli mícháme, než směs zhoustne.
Pak přidáme směs ořechů a sušeného ovoce. - Z vychladlého těsta děláme hrudky, které pečeme v troubě při 180 °C asi 10 minut.
- Po vychlazení máčíme v rozpuštěné čokoládě.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě