Mozartovy koule jako nepečené cukroví
12. 9. 2025
Marcipánová podoba receptu na Mozartovy koule s nugátem jako je tomu u výrobce Victor Schmidt. Pro obměnu lze nahradit mandlový marcipán marcipánem pistáciovým.
INGREDIENCE
- 200 g marcipánu
- 1 lžička koňaku
- 50 g nugátu
Na dokončení:
- čokoláda na vaření
POSTUP
- Do marcipánu kápneme koňak a prohněteme.
- Marcipán pak rozdělíme na 15 stejných kuliček, které rozplácneme.
- Nugát si naporcujeme taktéž na 15 dílků.
- Každý dílek pak zabalíme do marcipánu a vytvarujeme kouli.
- Každou kuličku pak obalíme v čokoládě.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup