E-shop vánoční osvětlení

Mozartovy koule jako nepečené cukroví

12. 9. 2025

Marcipánová podoba receptu na Mozartovy koule s nugátem jako je tomu u výrobce Victor Schmidt. Pro obměnu lze nahradit mandlový marcipán marcipánem pistáciovým. 

INGREDIENCE

  • 200 g marcipánu
  • 1 lžička koňaku
  • 50 g nugátu

Na dokončení: 

  • čokoláda na vaření

POSTUP

  • Do marcipánu kápneme koňak a prohněteme. 
  • Marcipán pak rozdělíme na 15 stejných kuliček, které rozplácneme. 
  • Nugát si naporcujeme taktéž na 15 dílků. 
  • Každý dílek pak zabalíme do marcipánu a vytvarujeme kouli. 
  • Každou kuličku pak obalíme v čokoládě. 
Nugátové marcipánové koule.
monaklistinbloggen.blogspot.com

Autor článku Zuzka Pitříková

Patřím k těm jedincům, kteří milují Vánoce, vůni cukroví, domácí pohodu, koledy a všechno ostatního kolem toho. Právě proto jsem ráda, že o tomto jedinečném a úžasném čase mohu také psát.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.2 / 5 (33 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *