Mozartovy koule s vlašskými ořechy
12. 9. 2025
I tato varianta receptu je zdravější. Především neobsahuje rafinované cukry.
INGREDIENCE
Marcipán:
- 150 g mandlových plátků (nebo celých mandlí)
- 3 lžíce agávového sirupu
- 10 kapek mandlového extraktu
- špetka soli
Pistáciový marcipán:
- 50 g mandlových plátků (nebo celých mandlí)
- 100 g pistácií
- 3 lžíce agávového sirupu
- ½ lžičky citronové šťávy
- špetka soli
Čokoládový nugát:
- 150 g vlašských ořechů
- 25 g kakaového másla
- 5 lžička agávového sirupu
- 2 lžíce kakaa
- špetka soli
čokoládová poleva:
- 40 g tmavé čokolády
- 40 g kakaového másla
POSTUP
- Vlašské ořechy si dáme opražit do trouby nahřáté na 175 °C a pražíme 15 minut.
- Mezitím si rozmixujeme mandle téměř na máslo (začne se uvolňovat tuk).
- Poté přidáme i zbytek ingrediencí na marcipán a mixujeme do hladka.
- Poté těsto důkladně prohněteme a dáme bokem.
- Na přípravu pistáciového marcipánu budeme potřebovat pistácie a mandle.
- Obojí dáme do mixéru a opět mixujeme 3-5 minut.
- Následně přidáme zbytek surovin na přípravu pistáciového marcipánu, promixujeme, prohněteme a dáme bokem.
- Na čokoládový nugát budeme potřebovat pražené vlašské ořechy, které rozmixujeme s povoleným kakaovým máslem.
- Poté přidáme zbytek ingrediencí na nugát, rozmixujeme, prohněteme a dáme bokem.
- Nyní můžeme tvarovat.
- Z pistáciového těsta si uděláme kuličky.
- Každou kuličku obalíme těstem s nugátem tak, že si z něj vytvoříme o něco větší kouli, rozplácneme ji a zabalíme do ní kuličku s pistáciemi.
- Tak stejně postupujeme i u další marcipánové vrstvy.
- Nakonec namáčíme do čokoládové polevy, kterou jsme si vytvořili z kakaového másla a čokolády nad vodní lázní.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup